,
  • BIST 9990.96
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 29 °C

Gazze'deki hükümet: Şehit sayısı 11 bin 100'ü aştı

Gazze'deki hükümet: Şehit sayısı 11 bin 100'ü aştı
Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, işgalci siyonistlerin 7 Ekim'den bu yana düzenlendiği bombardımanda şehit olanların sayısının 11 bin 100'ü aştığını, yaralı sayısının ise 28 binin üzerinde olduğunu bildirdi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, işgalci rejiminin Gazze'de uyguladığı soykırımın 36'ncı gününde basın bilgilendirmesi yaptı.

Açıklamada son birkaç gündür hastanelere karşı işgalin adeta savaş günü ilan ettiği,  sivillerin, yerinden edilmişleri ve sağlık personelinin hedef alındığı belirtildi.

Hastanelerin hedef alınması nedeniyle herhangi bir şehit veya yaralı girişinin gerçekleşemediği, bu nedenle Sağlık Bakanlığının bugün son saatlerde şehit ve yaralı sayılarına ilişkin sağlıklı bir istatistik yayınlayamadığı ifade edilen açıklamada, "Buna rağmen işgal şu açıklayacağımız sayıdan çok daha fazla katliam gerçekleştirdi. İşgal şu ana kadar en az 1.130' dan fazla katliam, 8 binden fazlası kadın ve çocuk olmak üzere 11 bin 100'den fazla kişiyi şehit etti, 28 binin üzerinde kişiyi de yaraladı." denildi.

Açıklamanın devamında şu çağrılarda bulunuldu:

"Arap ve İslam ülkelerini, uluslararası toplumu ve özgür dünyayı Gazze Şeridi'ndeki çılgın 'israil' savaşını durdurmak için tarihi ve kararlı bir adım atmaya çağırıyoruz.

17 yıldır devam eden bu kuşatmayı kaldırma kararı almaya çağırıyoruz.

Refah kapısının kalıcı olarak açılması ve bölgedeki hastanelere ve vatandaşlara yakıt, yardım ve tıbbi malzeme akışı için güvenli bir geçiş olması yönünde bir karar almaya çağırıyoruz.

Gazze Şeridi'nin mümkün olan en kısa sürede yeniden inşası için bir fon oluşturmaları çağrısında bulunuyoruz. Nitekim işgal güçleri 41 binden fazla konutu tamamen, 222 bin konutu da kısmen yıktı.

İsrailin savaş suçlusu olarak yargılanması, uluslararası mahkemelere ve ilgili mahkemelere götürülerek yargılanması için Arap-İslam hukuk organı oluşturmaya çağırıyoruz.

İsrail işgalinin tüm büyükelçilerini ülkelerinden çıkarmaya, ülkelerinin büyükelçilerini geri çekmeye, bu cani işgali tam boykot etmeye çağırıyoruz.

Arap ve İslam ülkelerini, 'israil' işgalini tüm Filistin topraklarından çıkarmaya, işgale son vermeye ve başkenti Kudüs olan Filistin Devleti'ni kurmaya çağırıyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55