,
  • BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Gazze'deki hükümet: Havadan yardımlar adil değil ve ABD'nin yardımları sinsi niyetli

Gazze'deki hükümet: Havadan yardımlar adil değil ve ABD'nin yardımları sinsi niyetli
Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, ABD'nin, işgalci siyonist rejimin katliamlarına ortak olduğuna; havadan yaptığı yardımların da kötü ve sinsi niyetler içerdiğine dikkat çekerek karadan yardımların geçişi için uluslararası kamuoyuna çağrıda bulundu.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde kıtlığın derinleştiğini ve havadan yardımların etkisiz kaldığını bildirdi. Ofis, bu durumdan Amerikan yönetimini, uluslararası toplumu ve "israil" işgalini sorumlu tutttuklarını kaydetti.

Bazı ülkelerin, birkaç uçakla havadan yardım gönderme fikri üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığını ancak bunun Gazze Şeridi halkına yardım sağlamanın en iyi yolu olmadığının herkes tarafından bilindiğini vurgulayan Ofis,  yardımları iyi niyetle havadan yapan ülkelerin olduğuna inandıklarını ifade etti.

Ofis, ancak havadan yardımları tıpkı ABD ve diğerleri gibi kötü ve sinsi niyetle gerçekleştiren fiilen savaşa katılan, işgale silah sağlayan, daha fazla katliam yapılmasına yeşil ışık yakan ülkelerin de olduğunu kaydetti.

Havadan yardım gönderme operasyonlarının gösterişle, propaganda amaçlı ve işe yaramaz yöntemlerle uygulandığına dikkat çeken hükümetin Medya Ofisi, bu durumun işgalin aç bırakma ve işgale zaman kazandırma polikitasıyla uyumlu şekilde gerçekleştirildiğini vurguladı.

Havadan gönderilen yardımların, aileler ve insanlar açısından ciddi sonuçlarının olduğunu belirten Ofis, "Bu yardımların bir kısmının ayrım duvarı yakınlarına veya işgal ordusunun kontrolündeki bölgelere atılması veya işgal altındaki Filistin toprakları içerisinde yer alması nedeniyle büyük bir zorluk teşkil ediyor. Ayrıca bu uygulama, yardım almaya çalışan vatandaşların hayatlarına yönelik ölüm ve cinayet riski taşıyan bir adım haline gelmiştir." dedi.

Ofis, Nüfusu 2 milyon 400 bin olan Gazze Şeridi gibi bir ortamda havadan yardım operasyonlarının oldukça zor olduğunu, Gazze Şeridi'nde hava şartları veya ciddi kazalar nedeniyle havadan yapılan yardımların zarar görmeye açık hale geldiğini bildirdi.

Havadan yardımların bir kısmının denize düşerek insanlara ulaşmadığını ifade eden Ofis, bunun yanında kara yoluyla yapılan yardımların ise vatandaşlara ve halka güvenli bir şekilde ve zarar görmeden ulaştığına dikkat çekti.

Havadan yardımların, çok az ve sınırlı; uçakların kapasitesinin de kısıtlı olduğunu belirten Ofis, hatta yapılan yardımların "Gazze'nin devasa ihtiyaçlar okyanusunda bir damla" olup halkın hiçbir ihtiyacını karşılamadığını kaydetti.

Havadan yardımların, karadan yardımlara oranla daha maliyetli olduğunu aktaran Ofis, karadan yapılacak yardımların daha fazla insana güvenli şekilde ulaşabildiğini ifade etti.

Ayrıca havadan atılan yardımların hiçbir şekilde adaleti sağlamadığına işaret eden Ofis, çünkü yardım atılırken 2 miyon 400 bin insanın sokaklara çıkarak yardımın peşinden "utanç verici, aşağılayıcı, insanlık dışı davranışlarla" koşmaya zorlandığına vurgu yaptı.

Karadan yardım geçişlerine izin verilmemesinin uluslararası hukuku, uluslararası insancıl hukuku ve tüm uluslararası sözleşmeleri ihlal eden bir savaş suçu olduğunu belirten Ofis, işgalci siyonist rejimin, soykırım savaşının başlangıcından bu yana Filistin halkına karşı bunu uyguladığını kaydetti.

İşgalin sivillere, çocuklara ve kadınlara karşı yürüttüğü soykırım savaşından ve kıtlıktan Amerikan yönetimini, uluslararası toplumu ve 'israil' işgalini tamamen sorumlu tuttuklarını belirten Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, özgür dünyanın tüm ülkelerini işgale baskı yapmaya çağırdı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55