,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C

Gazze'deki hükümet: Düşen hava yardımları nedeniyle 5 kişi şehit oldu ve bu kıtlıktan ABD sorumludur

Gazze'deki hükümet: Düşen hava yardımları nedeniyle 5 kişi şehit oldu ve bu kıtlıktan ABD sorumludur
Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, bugün havadan atılan yardım paketlerinin düşmesi sonucu 5 kişinin şehit olduğunu belirterek, Filistin halkına karşı uygulanan kıtlık ve açlık politikasından ABD, işgal rejiminin sorumlu olduğu kaydedildi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, bugün Gazze Şeridin'de havadan atılan yardım paketlerinin paraşütlerinin açılmayarak insanların üzerine düşmesine ilişkin açıklama yaptı.

Bugün düşen yardım paketleri nedeniyle 5 kişinin şehit olduğunu ve çok sayıda kişinin yaralandığını belirten hükümet, daha önce de açıkladıkları gibi havadan yardımların sağlıklı olmadığını vurguladı.

Hükümet, "Gazze Şeridi'nde, özellikle Gazze ve kuzey şehirlerinde kıtlığın derinleşmesini önlemek için binlerce ton yardımın derhal ve acil olarak kara geçişine açılması çağrısında bulunuyoruz." dedi.

Gazze Şeridi'nde yaklaşık 2,4 milyon insanın ciddi gıda, su, ilaç ve barınak sorunu yaşadığını ifade eden hükümet, bu durumun her geçen vakit yaşanan kıtlığı derinleştirdiğini kaydetti.

Açlık felakati nedeniyle şu ana kadar 20 kişinin şehit olduğunu hatırlatan hükümet, ölü sayısının yetersiz beslenme ve kuraklık nedeniyle her gün artabileceği konusunda uyardı.

Hükümet, kıtlık nedeniyle 700 binden fazla insanın ölüm riskiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Havadan yardımların, insani amacı hizmet etmediğini; daha çok gösteriş ve propaganda niteliği taşıdığı ve ölüm riskinin olduğuna dair açıklamalarda bulunduklarını hatırlatan hükümet, maalesef bu uyarının gerçekleştiğini ve 5 kişinin ölümüne neden olunduğunu kaydetti.

Hükümet, şöyle devam etti:

"İşgalin sivillere, çocuklara ve kadınlara karşı yürüttüğü soykırım savaşından Amerikan yönetimini, uluslararası toplumu ve 'israil' işgalini tamamen sorumlu tutuyoruz. Filistin halkımıza karşı yaşatılan kıtlığın ve açlık politikasının derinleşmesinden de onları sorumlu tutuyoruz.

Özgür dünyanın tüm ülkelerini, Filistin halkımıza karşı yürütülen ve bugüne kadar şehitler, yaralılar, kayıplar ve tutuklular da dahil olmak üzere 100 binden fazla kurbana mal olan soykırım ve etnik tasfiye savaşını durdurması için işgale baskı yapmaya, çok geç olmadan kıtlığı derhal durdurmaya ve kara geçişlerinden yardım getirmeye çağırıyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55