,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C

Gazze'deki gösterilerde 31 kişi şehit oldu

Gazze'deki gösterilerde 31 kişi şehit oldu
siyonist işgalcilerin Gazze’nin doğu sınırında barışçıl faaliyetler içinde olan masum ve savunmasız Filistinlilere saldırması sonucu şimdiye kadar 31 kişinin şehit olduğu, binlerce kişinin yaralandığı belirtildi.

Geçtiğimiz hafta başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşünde şimdiye kadar aralarında bir gazetecinin de bulunduğu 31 kişinin Siyonistlerin saldırıları sonucu şehit olduğu belirtildi.

Siyonist işgalcilerin Gazze’nin doğu sınırında barışçıl faaliyetler içinde olan masum ve savunmasız Filistinlilere saldırması sonucu şimdiye kadar 31 kişinin şehit olduğu, binlerce kişinin yaralandığı belirtildi. Şehit olanlar arasında Yasir Murteca isimli gazeteci de bulunuyor.

31 kişinin şehit olduğu saldırılara ilişkin açıklamalarda bulunan Gazze’deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra, saldırılarda bin 296’sı gerçek mermilerle olmak üzere 2 bin 850 kişinin yaralandığı, bunlardan 79’unun sağlık durumunun kritik olduğunu ifade etti.

 El-Kudra, dün Büyük Dönüş Yürüyüşü'nü takip eden 30 yaşındaki Filistinli gazeteci Yasir Murteca'nın, Siyonist askerlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

Öte yandan Filistin Gazeteciler Sendikası, Gazze’de çalışan ve dün Siyonist keskin nişancıların ateşiyle vurularak şehit edilen foto muhabiri Yasir Murteca için taziye mesajı yayınladı.

Sendika açıklamasında dün Murteca’nın şehit olması ve ona yakın gazetecinin de yaralanmasının işgal rejimindeki siyasi erkin gazetecilerin öldürülmesini özendiren kararlarının bir sonucu olarak işgal güçlerinin Filistinli gazetecilere yönelik kasıtlı cinayet ısrarını yansıttığını belirtti.

Gazeteciyi şehit edenleri uluslararası mahkemelerde yargılamak için çalışmalar başlattığını hatırlatan Gazeteciler Sendikası, Birleşmiş Milletler’den özellikle ilgili 2222 kararını hayata geçirmesini ve Filistinli gazetecileri korumasını istedi.

Diğer taraftan Demokratik Enformasyon Topluluğu işgal güçlerinin, Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün yapıldığı Gazze sınırında olayları görüntülemeye çalışan gazetecileri gerçek mermi ve gaz bombalarıyla hedef almasını sert bir dille kınayarak, uluslararası camiadan Filistinli gazetecilerin işgalci siyonistlerin saldırılarından korumasını istedi.

Dün yapılan Büyük Dönüş Yürüyüşünde biri gazeteci 10 kişi şehit olurken 10’u gazeteci bin 400’e yakın kişi de yaralanmıştı. Böylece 30 Mart Cuma günü başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşünde şimdiye kadar 31 kişi şehit oldu.

Büyük Dönüş Yürüyüşü eylemlerinin büyük felaket günü (Nakba Günü) sayılan Siyonistlerin Filistin topraklarını işgal ederek yerleştiği tarih olan 15 Mayıs’a kadar devam edeceği belirtiliyor. (İLKHA)

buyuk-donus-yuruyusu.jpg

buyuk-donus-yuruyusu-001.jpg

buyuk-donus-yuruyusu-002.jpg

buyuk-donus-yuruyusu-003.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55