,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

Gazze'deki drama dikkat çekmek için araç konvoyu düzenlendi

Gazze'deki drama dikkat çekmek için araç konvoyu düzenlendi
Batman'daki İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Gazze'de yaşanan soykırım ve insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla araç konvoyu düzenlendi.

 

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları ve katliamları 112'nci gününe girerken Gazze halkına dönük saldırılar ise yoğun bir şekilde sürüyor.

Gazze'de, işgal saldırısının başlangıcından bu yana şehit olanların sayısı 26 bin 83'e, yaralıların sayısı 64 bin 487'ye yükseldi.

İşgal rejiminin saldırıları sebebiyle yaklaşık 2 milyon Filistinli ise yerinden oldu.

Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşlarının işgal rejiminin ablukası altındaki Filistinli Müslümanlar için 7 Ekim'den bu yana desteği devam ediyor.

İslami Sivil Toplum Kuruluşları, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla araç konvoyu düzenledi.

"İnsanlığın öldüğü şu günlerde bizler Gazze'nin yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz"

Araç konvoyunun kalkışından önce basın açıklaması okundu.

Batman'daki İslami Sivil Toplum Kuruluşları adına açıklamayı okuyan Nurettin Teymur, "İnsanlığın öldüğü, Gazze çocuklarının açlık ve susuzlukla ölüme terk edildiği, bütün dünyanın Refah Sınır Kapısının Mısır tarafından Gazze'yi seyrettiği, 8 milyar insanın bir utanç duvarını aşamadığı şu günlerde, bizler hükümetlerimizin sessizliğine ve de emperyalizmin zulmüne karşı Filisitin'in, Aksa'nın, Gazze'nin yanında olduğumuzu göstermek için bugün Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları olarak buradayız." ifadelerini kullandı.

"Bizler Gazze'nin ölmesine sessiz kalmayacağız"

Gazze'nin sesi olmaya devam edeceklerini belirten Teymur, "Burada oluşumuzla Rabbimiz katında af olunmayı umuyoruz. Bizler Gazze'nin ölmesine sessiz kalmayacağız. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu zulüm devam ettikçe biz Gazze'nin sesi olmaya devam edeceğiz. Bir gün yürüyüşle, tüm gün boykotla, bir gün konferansla, bugün konvoyla bir araya geldik ve inşallah yakın bir gün de zafer coşkusu ile bir araya geleceğiz. Rabbim bizi o güne kavuşanlardan eylesin." diye konuştu.

"Gelin bu zillet libasını giymeyin"

Müslüman ülkelerin liderlerine çağrıda bulunan Teymur, "Ağır ambargo altında ölüme terk edilen, çocuk, yaşlı, genç tüm kardeşlerimiz için; Başta ülkemiz yöneticileri olmak üzere Refah Sınır Kapısından yardımların geçmesi için her şeyi yapmalarını vicdanlı tüm dünya liderlerinden bekliyoruz. Bugün çığlıklara kapattığınız kulaklarınız, görmek istemeyen gözleriniz ve zulme rızaya sebep koltuk sevdanız, sizi son yüzyılda esamesi okunmayan ve belki de ileride lanet okunacak liderler haline getirecektir. Gelin bu zillet libasını giymeyin." ifadelerini kullandı.

"Gazze'ye ses verin ve kapıların açılmasını sağlayın"

Gazze'ye yardımların mutlaka ulaşması gerektiğini belirten Teymur, şöyle devam etti:

"Yaptırımlarla, sadece vatandaşıyla değil devletler olarak boykotlarla, zulmün karşısında her platformda durmak sureti ile sadece ve sadece Allah rızası için Gazze’ye ses verin ve kapıların açılmasını sağlayın. Sağlayın ki, bir utanç karesi olan Refah utanç duvarının öbür yakasına yardımlar ulaşsın. İnsanlar ve insanlık o duvarın altında kalmasın."

Basın açıklamasından sonra STK'lar öncülüğünde gerçekleştirilen konvoy, Esentepe Külliye Camii önünde başladı.

Filistin bayraklarının taşındığı konvoyda, kornalar eşliğinde Gazze'de yaşanan katliamlara tepki gösterildi.

Yüzlerce araçla oluşturulan konvoy eşliğinde şehrin caddelerinde tur atan Batmanlılar, şehir turunun ardından sessiz bir şekilde dağıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55