,
  • BIST 10158.63
  • Altın 2471.061
  • Dolar 32.1553
  • Euro 34.9051
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 8 °C
  • İzmir 11 °C
  • Antalya 13 °C

Gazze'deki direnişin esirlere insancıl yaklaşımı işgalcileri öfkelendiriyor

Gazze'deki direnişin esirlere insancıl yaklaşımı işgalcileri öfkelendiriyor
İşgalci siyonist rejimin Gazze'de uyguladığı barbarca katliamlara rağmen başta Kassam Tugayları olmak üzere direniş gruplarının esirlere yönelik insancıl yaklaşımları, işgalci rejimi öfkelendiriyor.

Kassam Tugayları, varılan takas anlaşması kapsamında şu ana kadar beş grup esiri Kızılhaç'a teslim etti. Yapılan teslimatların tümünde esirlerin özellikle mücahitlerden ayrılırken tebessüm etmeleri ve onlara el sallamaları dünya kamuoyunda geniş yankı buldu.

Takastan önce de insani nedenlerle bırakılan siyonist esirler de medyaya yaptıkları açıklamalarda mücahitlerin, kendilerine çok iyi davrandığını, yediklerinden yedirip içtiklerinden içirdiğini vurgulamıştı.

Esirlerden biri de Kassam Tugaylarına hitaben yazdığı mektupta kızına ve kendisine çok iyi davrandıkları için mücahitlere "sonsuza kadar minnettar kalacağını" vurgulamıştı.

Mücahitlerin tüm bu insani tavırlarına rağmen işgal medyası gerçeklerin üstünü örtmeye çalıştı. İşgalci analistler de mücahitlerin bu insani tavırlarından büyük rahatsızlık duydu ve öfkeye kapıldı. İşgalci analistler, mücahitlerin esirleri serbest bırakırken gösterdiği insani tavırların "işgal medyasında yer almaması" gerektiğini, bunun ihanet olduğuna işaret etti.

Öte yandan işgal yetkilileri, mücahitlere yönelik sempatinin artacağından endişe duyarak, serbest bırakılan işgal esirlerinin medyaya konuşmasını engelledi.

Siyasi analist Yariv Peleg, sağcı “Israel Today” gazetesinde yazdığı makalede, bu sahnelerin işgal televizyon kanallarında yayınlanmasının ülkeye zararlı olduğunu belirterek, “Bu kesinlikle yayınlanamaz” dedi.

HAMAS'ın esir takasını kameralarla ve ışıklandırmalarla çok profesyonel bir şekilde düzenlendiğini belirten Peleg, "Katillerin ne kadar insancıl olduğunu dünyaya göstermek için her şey organize edildi ve fotoğraflandı." yorumunda bulundu.

Peleg, işgal esirlerinin "Gazze'deki Kızıl Haç'a teslim sürecini anlatan bu sahnelerin Arap kanallarında canlı yayınlanmasının durdurulması" çağrısında bulundu.

İbrani Kanal 13 de serbest bırakılan siyonist esirlerin yakınlarının, " Kötü muameleye ve işkenceye maruz kalmadılar." dediğini aktardı.

Katar ve Mısır arabuluculuğunda 24 Kasım'da 4 günlük insani ateşkes başlamış ve bu süre iki gün daha uzatılmıştı.

Son beş gün içinde işgal rejimi, HAMAS'la yapılan takas anlaşması kapsamında işgal zindanlarında bulunan 180 Filistinli kadın ve çocuğun serbest bırakılması karşılığında kendi esirlerinden 60 kadın ve çocuğu teslim aldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55