,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2438.449
  • Dolar 32.401
  • Euro 34.754
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C

Gazze'de: Yıkımın boyutu hayal bile edilemez

Gazze'de: Yıkımın boyutu hayal bile edilemez
Birleşmiş Milletler, siyonist işgal rejiminin yaklaşık 7 aydır hava, kara ve denizden bombaladığı Gazze'de, yıkımın "hayal edilemez" boyutta olduğunu bildirdi.

 

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Dünya Gıda Programı (WFP), Birleşmiş Milletler Mayın Eylem Servisi (UNMAS) ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) temsilcileri, siyonist işgal rejiminin çekilmesinin ardından Gazze'nin güneyindeki Han Yunus şehrinde incelemelerde bulundu.

İncelemenin ardından yapılan ortak açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ekiplerin ziyaret ettikleri her bina ve gözlemledikleri binaların çoğu hasar görmüş durumda. Asfalt yollar toprak yollara dönüşmüş. İncelenen bir BM deposu, dört tıp merkezi ve sekiz okulun biri hariç hepsinde ciddi hasar vardı.

Han Yunus'taki sokaklar ve kamusal alanlar patlamamış mühimmatla dolu ve siviller için ciddi risk oluşturuyor. Ekipler, ana kavşaklarda ve okulların içinde patlamamış 1000 kiloluk bombalar buldu.

Bölgeye geri dönen sakinler ile çatışmalar sırasında kalanların bir kısmı, ekibe ciddi yiyecek ve su kıtlığı ile kritik sağlık hizmetlerinden yoksun olduklarını anlattı.

İşgal altındaki Filistin Bölgesi İnsani Yardım Koordinatörü Jamie McGoldrick, binlerce insanın barındığı Han Yunus'taki UNRWA okulunu ziyaret etti. Oradaki toplumun yiyecek, su ve sağlık dahil olmak üzere daha fazla malzeme ve desteğe ihtiyacı olduğunu belirtti.

İnsani yardım topluluğu adına McGoldrick, israil Savunma Kuvvetleri Güney Komutanlığı ve Gazze'ye yardım akışından sorumlu israil otoritesi COGAT ile bir toplantı gerçekleştirdi. BM ve insani yardım ortaklarının Gazze genelinde güvenli, etkili ve yeterli bir şekilde yardım sağlayabilmesi için gerekli şartlara ilişkin taleplerin bir listesini sundu.

Bu arada UNICEF, araçlarından birinin kuzey Gazze'ye girmeyi beklerken gerçek mühimmatla vurulduğunu bildirdi. Ajans, olayın ilgili israilli yetkililere iletildiğini söyledi. UNICEF, insani yardım çalışanlarının hayat kurtarıcı destek sunarken risklerle karşılaşmaya devam ettiğinin altını çizdi ve yardım çalışanları uluslararası insani hukuka uygun şekilde korunmadığı sürece bu kritik yardımın ihtiyaç sahiplerine ulaşamayacağı konusunda uyardı." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55