,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

Gazze'de yaşanan soykırıma Şanlıurfa'dan tepki

Gazze'de yaşanan soykırıma Şanlıurfa'dan tepki
Şanlıurfa'da Balıklıgöl Yerleşkesinde kılınan Cuma namazının ardından Gazze'de yaşanan soykırıma Şanlıurfa halkından tepki yağdı.

 

Şanlıurfa'da Dergâh Camii'nde kılınan Cuma namazının ardından yüzlerce Şanlıurfalı, Gazze'de yaşanan soykırıma tepki göstermek için bir araya geldi.

Balıklıgöl Yerleşkesinde toplanan halk, Filistin'e ve HAMAS'a destek amaçlı slogan attı.

Basın açıklamasına katılan Gazeteci Yazar Adem Özköse bir açıklama yaptı.

Özköse, "Hepimiz şahid oluyoruz, biz yaşarken bir şehir 48 gündür bombalanıyor. Gazze'de küçücük çocuklar katlediliyor. Camiler, hastaneler, sokaklar, çarşılar yerle bir ediliyor. Tarihin görmüş olduğu, son yüzyılın görmüş olduğu en büyük katliamlardan biri gerçekleşiyor." dedi.

"Günahsız çocukların bedenleri paramparça oluyor"

Basın açıklamasını okuyan Mehmet Ali Parlak, Filistin’de tarihin en büyük dramı yaşandığına dikkat çekerek, "Bulutlar küsmüş, çünkü yağmur yerine bombalar yağıyor. Bütün dünya, televizyonların canlı yayınlarında binaların karton gibi yıkılışını seyrediyor. Anaların feryadı, babaların haykırışlarına kulaklar tıkanmış, duymamazlıktan geliniyor. Tonlarca ağırlıktaki bombalar peşpeşe patlarken, masum ve günahsız çocukların bedenleri paramparça oluyor. Gazze’de ne evler ne camiler, ne okullar ve ne de hastaneler gözetilmeksizin, 49 günden beri bombalanmaktadır. Bugüne kadar 15.000 kişi şehid edildi. Bunların yarısına yakını çocuktur.  En az 10 bin insanın cesedi enkazların altındadır. Yıkılan binaların enkazından cesetler çıkarılamıyor." diye konuştu.

"Kalbinde birazcık merhamet olan herkese sesleniyoruz"

Parlak, "Siyonist terör örgütü, Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Mahkemelerce yasaklanan her çeşit bombayı kullanıyor. Amerika ve İngiltere başta olmak üzere, bütün Batı, İsrail’in yanında saf tutarak katliamlara destek vermektedir. Müslüman ülkeler de her zaman yaptıkları gibi, işi kınamayla geçiştirmektedir. Ne yazık ki, Sosyalist Filistin Kurtuluş Örgütü ve kukla başkanı Mahmut Abbas da israilin katliamlarına sessiz kalmaktadır. Kalbinde birazcık merhamet olan herkese sesleniyoruz. Ve diyoruz ki siyonist katil terör örgütü, kınamalardan, diplomasiden, konuşmadan, insanlıktan anlamaz. O, sadece güç ve paradan anlar. HAMAS’ın yiğitleri, tarihin en şerefli mücadelesini vererek, bütün yokluklara rağmen, dünyanın en modern silahlarına sahip, ama dünyanın en şerefsiz ve en korkak milleti olan siyonist katil Yahudilere karşı cihad etmektedirler." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55