,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

Gazze'de şehit sayısı 1900'e yükseldi

Gazze'de şehit sayısı 1900'e yükseldi
İşgalci terör rejiminin Gazze Şeridi'de yönelik bombardımanlarında şehit olanların sayısı 1900'e, yaralıların sayısı ise 7 bin 696'ya ulaştı.

Gazze Sağlık Bakanlığı, cumartesi gününden bu yana işgalci rejimin Gazze'ye yönelik katliamlarına ilişkin güncel şehit ve yaralı sayısını paylaştı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre şu ana kadar 614'ü çocuk, 370'i kadın olmak üzere 1.900 kişi şehit oldu; 2 bini çocuk, 1.400'ü kadın olmak üzere 7 bin 696 kişi yaralandı.

Açıklamada, "İşgalin halkımıza karşı işlediği suçların bir an önce sona ermesini talep ediyoruz." çağrısında bulunuldu.

İşgalci rejimin, Gazze halkını kandırarak zorla yerinden ettiğine ve sivil konvoyları hedef aldığına işaret edilen açıklamada, "İşgal, vatandaşları kandırıp zorla yerinden etmeye zorladı, ardından bu öğleden sonra onları hedef alarak suçunu ikiye katladı; aralarında şehit ve yaralıların da bulunduğu 200'e yakın vatandaşı hedef aldı. Dünya, bu hedefteki tüm kurbanların ailelerden oluştuğunu gördü." denildi.

Açıklamada ayrıca, bu saldırıda yaralıları tahliye ederken 3 ambulansın da hedef alındığı, 10 personelin de yaralandığı kaydedildi.

"Sağlık personelinin ve tesislerinin hedef alınması uluslararası yasalara açık bir saldırıdır"

"Açıklamanın devamında şu ifadelere dikkat çekildi:

"İşgal, 15 sağlık personelinin ölümüne, 27 personelinde de yaralanmasına yol açan saldırının mağdurlarını tahliye etmek için insani yardım misyonları sırasında sağlık ve ambulans personelini hedef almaya ve öldürmeye devam ediyor.

İşgalin, ambulansları özellikle hedef alması 23 ambulansın imha edilmesine, hizmet dışı kalmasına, sahadaki ambulans kapasitesinin zayıflamasına neden oldu.

İşgalin hastane ve sağlık tesislerini hedef almaya devam etmesi hasta ve yaralıların hayatını tehdit ediyor. Şu ana kadar 15 sağlık tesisi hasar gördü ve çoğu hizmet dışı kaldı.

İşgal saldırıları, Gazze'nin doğusundaki Durrah Çocuk Hastanesi'nin fosfor bombalarına hedef alınmasının ardından boşaltılarak hasta ve personelin Nasr Çocuk Hastanesi'ne nakledilmesine neden oldu.

İşgalin, sağlık personeline, sağlık kurumlarına ve ambulans birimlerine yönelik ihlalleri, çatışma ve savaş zamanlarında sağlık personelinin ve tesislerinin korunmasını sağlayan uluslararası yasalara, sözleşmelere ve normlara açık bir saldırıdır."

Güvenli bir koridor açılması çağrısı

Açıklamanın sonunda, "Sağlık Bakanlığı, ilaç ve yakıt kapasitesinin tükenmesi, servis yataklarının, yoğun bakım ünitelerinin ve ameliyathanelerin tamamen dolu olması nedeniyle alarm veriyor ve durumun daha kötü olduğunu doğruluyor. Tıbbi malzeme, yakıt, heyet, yatak ve ambulansların ulaşmasını sağlayacak güvenli bir koridor açılması, yüzlerce yaralı ve hastanın çok geç olmadan ülkeden ayrılması için acilen harekete geçilmesini talep ediyoruz." çağrılarında bulunuldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55