,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

Gazze'de şehit sayısı 15 bin 899'a yükseldi

Gazze'de şehit sayısı 15 bin 899'a yükseldi
Gazze'de işgalci rejimin 7 Ekim'den bu yana düzenlediği bombardımanda şehit olanların sayısı çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 15 bin 899'a yükseldi.

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, işgalci rejimin 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırıların 59'uncu gününe ilişkin bilgilendirmede bulundu.

El Kudra, işgalin, Gazze Şeridi'nde geçtiğimiz saatlerde birçok katliam yaparak yüzlerce kişiyi şehit ettiği ve yaraladığını bildirdi.

Son saatlerde hastanelere ulaşan şehit sayısının 349, yaraları sayısının ise 750 olduğunu ifade eden El Kudra, bundan çok daha fazlasının da halen enkaz altında olduğuna dikkat çekti.

El Kudra, 7 Ekim'den bu yana işgalin düzenlediği bombardımanda şehit olanların sayısının yüzde 70'i çocuk ve kadın olmak üzere 15 bin 899'a yükseldiğini, yaralı sayısının ise 42 bini aştığını kaydetti.

İşgalci rejimin Gazze merkez ve kuzeydeki hastaneleri hizmet dışı bırakmak için kasıtlı olarak bombaladığına işaret eden El Kudra, şunları söyledi:

"İşgal, Gazze ve kuzeydeki hastanelerde sağlık personelini, yaralıları ve yerinden edilmişleri zorla tahliyeye zorlamak için kasten öldürüyor ve terörize ediyor.

İşgalin sağlık sistemine yönelik ihlalleri 283 sağlık personelinin şehit olmasına, 56 ambulansın tahrip olmasına yol açtı. İşgal, 56 sağlık kurumunu tamamen yok etti, 20 hastane ve 46 birinci basamak sağlık ocağını boşalttı."

Gazze Şeridi'ndeki Şifa Tıp Kompleksi müdürü öncülüğündeki 35 sağlık personelinin işgal rejimi tarafından alıkonulduğunu hatırlatan El Kudra, işgalin sağlık sistemini boğmak için ablukasını sürdürdüğüne dikkat çekti.

Dünyaya çağrı: Derhal harekete geçin

Başta hamile kadınlar, çocuklar, kronik hastalar ve yaralılar olmak üzere barınma merkezlerinde yerinden edilmiş 1,5 milyondan fazla insanın yavaş ölüme maruz kaldığını vurgulayan El Kudra, dünyaya şu çağrılarda bulundu:

"Arap devletlerini ve İslam dünyasını ile özgür dünya ülkelerini, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırı ve soykırımı durdurmak için derhal harekete geçmeye çağırıyoruz.

Birleşmiş Milletler'i, hastaneleri, sağlık ve insani personeli korumak ve onları hedef almayı suç saymak için uluslararası insan hakları ve Dördüncü Cenevre Sözleşmesi hükümlerini harekete geçirmeye çağırıyoruz.

Tüm tarafları, tıbbi malzeme ve yakıtın girişini ve yüzlerce yaralının çıkışını garanti altına alacak güvenli bir insani koridor sağlamaya çağırıyoruz.

Tüm ülkeleri Gazze Şeridi'nin her yerine ulaşacak geniş kapasiteli ve tıbbi donanıma sahip sahra hastaneleri göndermeye çağırıyoruz.

Dünya ülkelerine ve onların tabip birliklerine, Gazze Şeridi'ndeki hastanelerdeki yaralıların kurtarılması için özel tıbbi yakıt göndermeye çağırıyoruz.

Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü'nü, sağlık personelimizin derhal serbest bırakılması için israil işgaline baskı yapmak üzere çok çalışmaya çağırıyoruz.

Birleşmiş Milletler ve insani yardım kuruluşlarına, barınma merkezlerinde yaşayan 1,5 milyonu aşkın yerinden edilmiş insanın yaşadığı insani ve sağlık felaketini önlemek için derhal çalışmaya çağrıda bulunuyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55