Gazze'de sağlık sistemi çöküyor: Hastanelerde ne yatak kaldı ne ilaç

Gazze'de sağlık sistemi çöküyor: Hastanelerde ne yatak kaldı ne ilaç
Şifa Hastanesi Genel Müdürü Dr. Ebu Süleymiye "Gazze'de ölüm artık sadece bombayla değil; açlıkla, hastalıkla, ilgisizlikle geliyor. Sağlık sistemi fiilen çökmüş durumda." dedi.

Gazze'de siyonist rejimin aylardır süren saldırıları sadece can kayıplarına değil, sağlık sisteminin de tamamen çökmesine neden oldu.

Şifa Hastanesi Genel Müdürü Dr. Muhammed Ebu Süleymiye'nin açıklamaları, Gazze'de yaşanan insanlık felaketinin vahametini bir kez daha gözler önüne serdi.

Dr. Ebu Süleymiye'ye göre, siyonist rejimin saldırılarında şehit sayısı 60 bini aştı, yaralı sayısı ise 165 bini buldu. Açlıktan hayatını kaybedenlerin sayısı 147'ye ulaşırken, bunların 88'inin çocuk olması dikkat çekti.

Gazze'deki sağlık altyapısının tamamen iflas ettiğini belirten Dr. Ebu Süleymiye, hastanelerde tek bir boş yatak bile bulunmadığını, bu nedenle yeni yaralıların ya da hastaların kabul edilemediğini söyledi. Gerekli ilaç, tıbbi sarf malzemesi ve anesteziklerin yokluğu, her gün onlarca yaralının tedavisiz şekilde hayatını kaybetmesine yol açıyor.

"Sağlık sistemi artık uçurumdan düştü. Mevcut durumda ölüm, sadece bombalarla değil; açlıkla, hastalıkla ve çaresizlikle geliyor" diyen Dr. Ebu Süleymiye, hastanelerin yüzde 65'inde temel ilaçların kalmadığını ifade etti.

Siyonist rejimin uyguladığı yakıt kısıtlamasına da dikkat çeken Ebu Süleymiye, bu politikanın sağlık sistemini bilinçli şekilde çökertmeyi hedeflediğini vurguladı. Hastanelerin tek enerji kaynağının yakıt olduğunu, bunun da kesilmesiyle yoğun bakım ve ameliyathanelerde tüm hizmetlerin durduğunu aktardı.

Gazze'de sağlık altyapısı çökerken, dünya kamuoyunun bu soykırıma göz yumması ise büyük tepki topluyor.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.