,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 18 °C

Gazze'de katliam sürerken kadın şarkıcıya hem de cami külliyesinde konser verilecek olmasına büyük tepki!

Gazze'de katliam sürerken kadın şarkıcıya hem de cami külliyesinde konser verilecek olmasına büyük tepki!
Gazze'de büyük bir soykırım ve dram yaşanırken Batman'da Esentepe'de bulunan cami külliyesinin konferans salonunda kadın şarkıcının vereceği konsere STK'lardan, kanaat önderlerinden ve halktan büyük tepki geldi.

 

İki ayı aşkın bir süredir Gazze ve Filistin'in diğer bölgelerinde siyonist işgal rejimi tarafından Filistinli Müslümanlara yönelik büyük bir soykırım ve katliam yaşatılıyor.

Türkiye halkının büyük bir hassasiyet gösterdiği, büyük bir üzüntü yaşadığı böyle bir ortamda Batman'da halkın duygularıyla alay edercesine ve dini hassasiyetler hiçe sayılarak Esentepe Külliyesinin konferans salonunda kadın şarkıcıya konser verdirilecek.

Yarın akşam verilecek konsere yönelik halkın her kesiminden büyük tepki geldi.

Konserin böyle bir ortamda ve caminin konferans salonunda verilecek olmasının büyük bir saygısızlık olduğunu belirten STK temsilcileri, alimler ve vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak bu girişimin iptal edilmesi talebinde bulundular.

Cami gibi dini mekanlarda bu tür konserlerin verilmesinin halkın dini ve manevi duygularına hakaret olduğuna vurgu yapan STK temsilcileri, alimler ve vatandaşlar, yetkililerin bu tür etkinliklere asla izin vermemeleri gerektiğini kaydetti.

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkanı Feyzi Aydın, Gazze'de adeta Müslümanlara yönelik soykırım yapılırken konser düzenlenmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Feyzi Aydın

"Böyle bir konseri caminin konferans salonunda yapmanızdaki amaç nedir?"

Aydın, "İki aydan uzun bir süredir Filistin'de, Gazze'de her gün yüzlerce kadın ve çocuk vahşi bir şekilde, savaşlarda kullanılması bile yasak olan silahlarla, bombalarla parçalanıyorken İslami hassasiyeti olan Batman'ımızda birileri kalkıp, caminin bahçesinde, caminin bir bölümü olan külliyenin konferans salonunda konserler yapmanın peşindedirler. Şu anda söyleyecek söz bulamıyorum onlara. Sizin özellikle bir caminin bahçesinde, külliyenin konferans salonunda yapmadaki amacınız nedir?" diye sordu.

"Sizin üzüntünüz bu mu?"

Açıklamasının devamında Aydın, "Söze gelince Filistin'dekiler kardeşimizdir diyorsunuz, öldürülenler için biz de üzülüyoruz diyorsunuz, sizin üzüntünüz bu mu yani? Buna mı üzülüyorsunuz siz? Bunu yapanlar ve buna izin verenleri israili kınadığım gibi onları da kınıyorum. Bu etkinliklere, bu fuhşa, bu insanlarımızı, gençlerimizi ifsat eden etkinliklere sesini çıkarmayanları da israili kınadığım gibi buradan kınıyorum." dedi.

Kenan Çaplık

"Bu akla ziyan bir etkinliktir"

Batman'da düzenlenecek olan konserlerin içlerini acıttığını belirten Batman Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Kenan Çaplık, "Müslüman kardeşlerimizin soykırımlar geçirdiği Gazze'de adeta taş üstünde taş bırakılmadığı bir dönemde Batman'da zevk ve eğlence için hem de mescidin içinde bulunduğu bir külliyede bir konserin düzenlenecek olması ciddi anlamda bizi rahatsız etmektedir. Bu akla ziyan bir etkinliktir. Bunun tertip edilmesinin ve organize edilmesinin anlamsızlığını ve akıl dışılığını ifade etmek istiyoruz. Herkesi hassasiyet sahibi olmaya, hassas davranmaya ve kardeşlerimizin kanı akarken, insanlar öldürülürken bu tür etkinliklerin düzenlenmesinin kesinlikle yasaklanmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Mehmet Ali Altun

"Böyle bir konserin camide yapılacak olması değerlerimize hakarettir"

Batman'da külliye camisinin konferans salonunda yapılacak konserin şehrin değerleri ile uyuşmadığını vurgulayan İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Mehmet Ali Altun ise şunları söyledi:

"Batman'ın dindar halkına yakışmayan bir konser olduğunu düşünüyoruz. Batman bunu hak etmiyor. Hele hele bunun bir camide yapılmış olması hem değerlerimize bir hakarettir hem de dindar, mütedeyyin Batman halkına bir hakarettir. Bu tür konserlerin Batman gibi mütedeyyin bir memlekete yapılması büyük bir ayıptır.

Bu ifsat çalışmasıdır. Zaten manevi yönden çöküntü yaşayan bir toplumu daha da çöktürmek ve nesli bozmaya yönelik bir çalışma olduğunu kabul ediyoruz. Dinen caiz olmayan ve değerlerimize hakaret olan böyle bir konserin Batman’da yapılmış olmasını şiddetle kınıyoruz. Yapılmamasını ve engellenmesini yetkililerden talep ediyoruz."

Abdussamet Bakır

"Konser hiç hoşumuza gitmedi"

Konsere tepki gösteren vatandaş Abdussamet Bakır, "Gazze'de Müslüman kardeşlerimiz şehit edilirken, burada caminin konferans salonunda konser verilmesini uygun görmüyoruz. Gazze’de bu soykırım gerçekleşirken bu konser hiç hoşumuza gitmedi. İptal edilmesini talep ediyoruz. Konser bizim için bu halde hiçbir anlam ifade etmiyor. Biz gençler olarak katılmayacağız. Biz şu anda yastayız. Müslüman kardeşlerimiz şehit edilirken biz o konserlere katılmayacağız." dedi.

Emir Can Kanat

"Konser iptal edilmelidir"

Emir Can Kanat adlı vatandaş da "Gazze’de çocuklarımız, kardeşlerimiz, ablalarımız, abilerimiz şehit edilirken konser düzenlenmesi kesinlikle yanlıştır. Kesinlikle yetkililer de bunlara hayır demesi lazım, iptal edilmesi lazım konserlerin. Biz vatandaş olarak bunlardan rahatsız oluyoruz." diye konuştu.

Ömer Akyol

"Gazze'de kardeşlerimiz ölüyor"

"Gazze'de ölümler varken, insanların üzerlerine füzeler yağarken burada konser düzenlenmesi bizim ağırımıza gitti" diyen Ömer Akyol, "Bu konserin iptal edilmesi zorunludur. Çünkü orada kardeşlerimiz ölürken bizim burada keyif yapmamız hoşuma gitmedi. Şahsen bu eylemin karşısında durmamız gerekiyor, orada kardeşlerimiz ölüyor ben buna karşıyım." ifadesini kullandı.

Abdülkadir Altsoy

"Bu konserleri şiddetle kınıyoruz, karşıyız"

Konserin bir an önce iptal edilmesi çağrısında buluna Abdülkadir Altsoy, "Gazze’de bu kadar acı yaşanırken, Müslüman kardeşlerimiz katledilirken, bu katliamlara sessiz kalan bir toplumuz. Hem de öyle bir toplumuz ki kendi keyfimizden, zevkimizden ödün vermiyoruz. Bu aralar Batman’da duyduğumuz kadarıyla konserler düzenleniyor. Bari Gazze'ye destek olmuyorsanız bu konserleri durdurun. Bu insanların acısını biraz paylaşın. Bari insani bir yönümüz olsun. Bu konserleri şiddetle kınıyoruz, karşıyız." dedi.

Emin Oğuz

"Konser bizim neyimize"

Konsere tepki gösteren diğer bir vatandaş Emin Oğuz ise şunları kaydetti:

"Gazze’de kardeşlerimizin öldürüldüğü bir ortamda külliyede bir konserin verilmesi ne kadar doğru olur? Ben yetkililere sesleniyorum. Böyle bir konserin olmamasını talep ediyoruz. Şu anda Gazze’de büyük bir acı yaşanıyor. Hala ölenler, şehit olanlar, çocuklar, kadınlar katlediliyor. Biz konser istemiyoruz. Konser bizim neyimize. Bize ne fayda verebilir? Camide konser olur mu? Konser camiye yakışmayan bir harekettir. Biz kınıyoruz, olmamasını istiyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55