Gazze'de bir gazeteci daha katledildi

Gazze'de bir gazeteci daha katledildi
İşgal ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda Filistinli bir gazeteci daha şehit edildi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, işgal ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah'ta bir çadıra düzenlediği saldırıda Filistin Medya Merkezi çalışanı gazeteci Muhammed ed-Daye'nin şehit olduğu bildirildi.

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim 2023'ten bu yana şehit edilen gazeteci sayısının 252'ye ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, gazetecilerin sistematik olarak öldürülmesinin en sert ifadelerle kınandığı vurgulanırken, Uluslararası Gazeteciler ve Arap Gazeteciler federasyonları ile tüm basın kuruluşlarına "Gazze'de gazetecilere karşı işlenen bu sistematik suçları kınama" çağrısı yapıldı.

Uluslararası topluma Gazze'deki soykırımı durdurmak, gazetecileri korumak ve onların öldürülmesini ve suikastlarını engellemek için İsrail'e baskı yapılması çağrısı yapıldı.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.