Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı

Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı
Siyonist rejim tarafından serbest bırakılan 5 Filistinli esirin, Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan teslim alınarak Deyr el-Belah kentinde bulunan Aksa Şehitleri Hastanesi'ne ulaştığı belirtildi.

Filistinli esirler, Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) ekipleri tarafından Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan teslim alınarak Deyr el-Belah kentinde bulunan Aksa Şehitleri Hastanesi'ne getirildi.

ICRC Sözcüsü Emani Nauk, ekiplerin serbest bırakılan 5 esirin sınır kapısından hastaneye ulaştırılmasını sağladığını ve aileleriyle yeniden bir araya gelmelerine yardımcı olduğunu bildirdi.

Nauk, Kızılhaç’ın Ekim 2023’ten bu yana işgal hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara erişemediğini belirterek, tutukluların durumlarının incelenmesine ve aileleriyle iletişim kurmalarına izin verilmesi çağrısı yaptı.

Serbest bırakılan Filistinli esirler ise işgal zindanlarında ağır insani şartlar altında kaldıklarını ve kendilerine kasıtlı işkenceler yapıldığını anlattı.

Filistinli Esirler Cemiyeti de daha önce yaptığı açıklamalarda, işgalci rejimin Gazze'den binlerce Filistinliyi tam bir gizlilik içinde alıkoyduğunu ve en ağır zararları vermeyi amaçlayan korkunç koşullara maruz bıraktığını açıklamıştı.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.