,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 21 °C

Gazze'de açlıktan ölümlere dikkat çekmek için boş tencereler ile yürüdüler

Gazze'de açlıktan ölümlere dikkat çekmek için boş tencereler ile yürüdüler
Malatya'da hekimler ve sağlık çalışanları, bu hafta düzenledikleri sessiz yürüyüşte, işgalci siyonistlerin Gazze'de uyguladığı soykırımda artık insanların açlıktan öldüğüne dikkat çekmek amacıyla boş tencere ve tabaklarla yürüdüler.

 

İşgalci siyonist rejimin Gazze'de 7 Ekim'den bu yana yaptığı soykırım 147'nci gününde de devam ediyor. İşgalden bu yana şehit sayısı 30 bini geçerken, yaralı sayısı ise 70 bin civarında. Gazze’de şu anda 17 bin çocuk yetim ve öksüz, 11 bin yaralının durumu ağır, 10 bin kanser hastası ve 60 bin hamile kadının hayatı tehlike altında. Yüzlerce cami, okul, sağlık kuruluşu ve kamu kurum binaları yanı sıra 360 bin konut yıkıldı.

İşgalci siyonist rejimin Gazze'de yaptığı soykırıma tepki göstermek amacıyla Türkiye'nin birçok ilinde hekim ve sağlık çalışanlarının her hafta cumartesi günü düzenlediği "Sessiz Yürüyüş" 16'ncı haftasında da devam ediyor.

Malatya'da "Hekimler ve Sağlık Çalışanları tarafından, "Terör, Soykırım ve İşgale Karşı Hekimlerden Sessiz Yürüyüş!" sloganıyla gerçekleştirdikleri yürüyüşte katılımcılar, Gazze'de insanların artık açlıktan öldüğüne dikkat çekmek amacıyla ellerinde boş tencere ve tabaklarla yürüdüler.

Eski İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünden başlayan yürüyüş, Kernek Karagözlüler Camii önünde Gazi İşler hocanın Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ardından Tıp Fakültesi 5'inci Sınıf Öğrencisi Nefise Arıkan'ın okuduğu basın açıklamasıyla son buldu.

"Gazze'de 147 gündür dünyanın gözleri önünde soykırım devam ediyor"

Yürüyüşün ardından cami bahçesinde yapılan basın açıklamasını okuyan Tıp Fakültesi 5'inci sınıf öğrencisi Nefise Arıkan, "işgalci israil’in, Filistin’de on yıllardır devam ettiği sistematik işgal ve zulmün, 7 Ekim’den bu yana daha da şiddetlenerek tam 147 gündür, soykırımdan başka hiçbir kelimeyle anlatılamayacak boyutlarda, bütün dünyanın gözü önünde devam ettiğine dikkat çekerek, "Dünyanın gündeminden düşürülmeye çalışılan katliamların dehşetini bizler tekrar tekrar gözler önüne sermemiz gerekiyor" diye kaydetti.

"Yakıtsızlık nedeniyle hizmet dışı kalan Kemal Advan Hastanesinde 7 bebek açlıktan hayatını kaybetti"

İşgal güçlerinin hastanelere ve sağlık sistemine karşı yürüttüğü sistematik savaşa değinen Arıkan, "Son gelen bilgilere göre bölgede ayakta kalan hastanelerden El-Ehli Baptist ve Uluslararası El-Hulu Hastanesinde de yakıt tükendi. Filistin Sağlık Bakanlığı yazılı açıklama yaparak, Gazze'nin kuzeyinde çalışır vaziyetteki tek Hastane olan Kemal Advan Hastanesinin de yakıtsızlık sebebiyle hizmet dışı kaldığını ve hastanedeki 7 bebeğin açlıktan hayatını kaybettiğini bildirdi. 7 Ekim’den bu yana; 337 sağlık personeli şehit oldu. 99 sağlık personeli tutuklandı. 150 sağlık kuruluşu hedef alındı. 30 hastane ve 53 sağlık ocağı hedef alınarak hizmet dışı bırakıldı. 122 ambulans hedef alındı. Gazze’ye giren su vanaları kapatıldı. Tarlalar bombalanıyor." diye kaydetti.

"Gazze’ye açılan tek kapı Refah Kapısı abluka altında, insani yardımlara geçit vermiyor"

Gazze’ye açılan tek kapı olan Refah Kapısı'nın abluka altında olduğunu ve insani yardımlara geçit verilmediğine dikkat çeken Arıkan, şöyle devam etti:

"Uluslararası Adalet Divanı'nın 26 Ocak'ta israil'e karşı hükmettiği kararları arasında Gazze'de insani yardıma erişimin sağlanması yer almasına rağmen, şubat ayında Gazze'ye giren yardımın ocak ayına oranla yarı yarıya düştüğünü belirtiliyor. İsrail işbirlikçisi devletlerin ve şirketlerin ise, soykırıma olan aleni desteği artarak sürüyor. Bir avuç mazlumun karşısında bütün dünya zalimleri tek safta saldırmaya devam ediyor."

"Sağlık Bakanlığı yetkililerinden boykotla ilgili aynı hassasiyeti hastane eczanelerinde göstermesini bekliyoruz"

Gönlü ve duası Filistin’in yanında olan vicdan sahiplerinin ise en büyük silahlarından birinin boykot olduğunu belirten Arıkan, "Hayatımızın her alanında ve mesleklerimizde ‘boykot’ çağrımızı tekrarlıyoruz. Şirketlerin açıkladığı son rakamlardan anlıyoruz ki; günlük hayatımızda gösterdiğimiz en ufak boykot çabası, hep birlikte olunca çığ olup büyüyor. Tüm meslektaşlarımıza zulme destek olan ilaç firmalarını boykota devam etmeyi hatırlatıyor, Sağlık Bakanlığı yetkililerinden de aynı hassasiyeti hastane eczanelerinde göstermesini bekliyoruz" dedi.

"Kanıksamayacağız! Normalleştirmeyeceğiz! Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız!"

Arıkan son olarak, "Hekimler ve sağlık çalışanları olarak 16'ıncı haftasında toplandığımız ‘Sessiz Yürüyüş’ümüzde, tutuklansalar da öldürülseler de görevleri başından ayrılmayan Gazzeli meslektaşlarımızı tekrar selamlıyoruz! İnsanlık dışı bütün eylemlerden kurtulmak için verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu minvalde tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını ve bütün vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmak adına Sessiz Yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz! Kanıksamayacağız! Normalleştirmeyeceğiz! Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız!" şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55