Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 271'e yükseldi

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 271'e yükseldi
Siyonist vahşetin sürdüğü Gazze Şeridi'nde, abluka nedeniyle açlıktan şehit olanların sayısının 271'e yükseldiği bildirildi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte bölgede 2 kişinin daha açlıktan şehit olduğunu açıkladı.

Son ölümlerle birlikte, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi genelinde açlıktan şehit olanların sayısı 112'si çocuk olmak üzere 271'e yükseldi.

Bu rakamlar, hastanelere ulaşan bilgilere göre veriliyor. Evlerinde mahsur kalan ve açlık sebebiyle can veren kişilere dair net rakamlar ise bilinmiyor.

Ablukanın devam ettiği bölgede yardımların ihtiyacı karşılamaya yetmediği ve açlıktan ölümlerin her geçen gün artmasından endişe edildiği belirtiliyor.

Bakanlık verilerine göre şu anda yetersiz beslenme sebebiyle açlıktan ölümün eşiğinde olan yaklaşık 30 bin kişi bulunuyor.

5 yaşın altındaki 260 bin çocuk yetersiz besleniyor.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.