,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 20 °C

Gazze'de 900 şehit var: Sağlık Bakanlığı "güvenli koridor açılması" çağrısında bulundu

Gazze'de 900 şehit var: Sağlık Bakanlığı "güvenli koridor açılması" çağrısında bulundu
Gazze Sağlık Bakanlığı, işgalci rejimin 4 gündür devam eden saldırılarında şehit olanların sayısının 900'e yükseldiğini belirterek tıbbi müdahaleler için yetkililere "güvenli koridor açılması" çağrısında bulundu.

Gazze Sağlık Bakanlığı, işgalci siyonist rejimin 4 gündür süren vahşetiyle ilgili şehit ve yaralı sayısı ile yaşanan sıkıntılara ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İşgalin, dört gündür Filistin halkımıza karşı işlediği suçlar nedeniyle 260'ı çocuk, 230'u kadın olmak üzere 900 kişinin şehadetine, 4 bin 500 vatandaşımızın ise yaralanmasına yol açtı." denildi.

Şehit olanlar arasında 6 sağlık personeli ve 15 de yaralı sağlık personelinin bulunduğu ifade edilen açıklamada ayrıca 8 gazetecinin de şehit olduğu, 20 gazetecinin de yaralandığı kaydedildi.

Açıklamada, "israil işgalinin masum çocukları, kadınları ve vatandaşları öldürmek için kasıtlı olarak aşırı güç kullanması, işlediği suçların uluslararası hesap vermesini gerektiriyor." ifadesi vurgulandı.

İşgalci rejimin, yerleşim yerlerini acımasızca hedef alması nedeniyle 140 binden fazla vatandaşın yerlerinden edildiğine işaret edilen açıklamada, ayrıca devam eden işgal saldırılarının elektrik ve su hatlarının kesilmesini beraberinde getirdiği; bu durumun da yaralılar ve hastalar, halk sağlığı ve çevre üzerinde olumsuz etkiye neden olacağı uyarısında bulunuldu.

Ölümlere ve yaralanmalara yol açan ambulans ve sağlık kurumlarının hedef alınmasının kınandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde tedaviye erişimi olmayan yaralı ve hastaların hareketlerinin kolaylaştırılması ve sağlık yardımlarının ve tıbbi heyetlerin girişi için güvenli bir koridor açılması için ilgili yetkililere acilen çalışma çağrısında bulunuyor.

Sağlık Bakanlığı, acil ihtiyaçlarının bir kısmının karşılanması konusunda inisiyatif alan bazı kurumların çabalarını takdirle karşılıyor ve bu zor koşullarda sağlık hizmetlerinin devamının sağlanması için herkesi sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyor." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55