Gazze'de 652'nci günde katliam sürüyor: Aç aç ölüyorlar

Gazze'de 652'nci günde katliam sürüyor: Aç aç ölüyorlar
Katil rejimin Gazze'deki saldırıları 652. gününde devam ediyor. Son 24 saatte 12 sivil, yardım noktası hedef alınarak şehit edildi. Ölü sayısı 58 bini geçti, 2 milyon insan açlık ve zorunlu göçle karşı karşıya.

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 652. gününde devam ederken, bölgedeki insani felaket derinleşiyor. Gazze'de sivillere yönelik hava saldırılarında sabahtan bu yana en az 12 kişi şehit edildi, 70'ten fazla kişi ise yaralandı.

Filistinli sağlık kaynaklarına göre, Güney Han Yunus'taki Et-Tine Caddesi'nde yardım bekleyen sivillerin bulunduğu nokta hedef alındı. Saldırıda 12 kişi katledilirken, 70'ten fazla kişi yaralandı.

Ayrıca, sanayi bölgesine yakın bir noktada bir ailenin kaldığı çadırın vurulması sonucu en az 10 kişi yaralandı. Musa Ebu Musa Camii çevresindeki çadır bölgeleri de saldırıya uğradı.

Gece boyunca Gazze'nin doğusundaki et-Tuffah Mahallesi ile kuzeydeki Han Yunus'un batı kırsalındaki sivil binalar bombalandı. Gazze Şehri'nin doğusunda ve El-Mevasi bölgesinde de evler yerle bir edildi.

Felaketin bilançosu ağırlaşıyor

Gazze Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana aralıksız sürdürdüğü saldırılar sonucunda şehit edilen Filistinlilerin sayısı 58 bin 667'ye yükseldi. Yaralananların sayısı ise 139 bin 974'e ulaştı. Öte yandan, 11 binden fazla kişinin hâlen enkaz altında ya da kayıp olduğu belirtiliyor.

Gazze'deki abluka ve saldırılar nedeniyle insani kriz de derinleşiyor. Açlık nedeniyle şehit olan sivillerin sayısı gün geçtikçe artarken, uluslararası yardım kuruluşlarının verilerine göre yaklaşık 2 milyon kişi açlıkla yüz yüze yaşıyor.

18 Mart 2025'te ateşkesin bozulmasının ardından siyonist rejim, yardım noktalarını dahi hedef almaya başladı. Bu süreçte 7 bin 750 sivil daha şehit edilirken, sadece 27 Mayıs'tan bu yana yardım dağıtım noktalarında 851 kişi şehit edildi, 5 bin 634 kişi yaralandı.

Altyapı çöktü, şehir yok oldu

Saldırılar sonucu Gazze'deki altyapının yüzde 88'i kullanılamaz hale geldi. Yaklaşık 62 milyar dolarlık maddi hasarın oluştuğu bölgede 14 binden fazla aile tamamen yok edilirken, 2 bin 500 aile ise kayıtlarda dahi yer alamıyor.

Eğitim kurumları da hedef alınan yerler arasında. Saldırılar sonucu 149 okul ve üniversite tamamen, 369'u ise kısmen yıkıldı. Ayrıca 828 cami tamamen, 167 cami ise kısmen yok edildi. 19 mezarlık doğrudan hedef alındı.

Saldırılarda bugüne kadar 1582 sağlık çalışanı, 115 sivil savunma görevlisi, 220 gazeteci ve 754 yardım çalışanı da şehit oldu.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.