,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

Gazze yararına düzenlenen kermese katılan anneler: Hiçbir anne israil mallarına elini sürmemeli

Gazze yararına düzenlenen kermese katılan anneler: Hiçbir anne israil mallarına elini sürmemeli
Ankara Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde bir araya gelen STK’lar, siyonist işgal rejiminin soykırım uyguladığı Gazze’deki Müslümanlar için Hayır Çarşısı adıyla kermes düzenledi.

 

Ankara Melike Hatun Camii Konferans salonu önünde düzenlenen kermese Ankaralı anneler büyük ilgi gösterdi.

Kermes ve Filistin’de yaşanan zulüm hakkında İLKHA muhabirine konuşan Ankaralı anneler, her bir annenin çocuklarına boykotun önemini anlatması gerektiğini belirtti.

“Her israil malının bir çocuk ve bir anne öldürdüğünü unutmasınlar”

Sultan Ulusal

Evlatlarını yetim büyüttüğünü söyleyen Sultan Ulusal, “Eşim vefat edeli 20 yıl oldu. Kudüs bilinciyle evlatlarımı büyüten bir anneyim. Bu ümmet bilincini bütün annelere duyurmak adına 13 dernek ile birlikte kermes düzenledik. Çocuklar ölsün istemiyoruz. Sırf oradaki annelerin yanında olabilmek için çocuklar ölmesin, çocuklar ölürken susulmasın istedik. israilin zulmüne dur demek için bütün Müslüman kardeşlerimizle bir araya gelip sesimizi yükseltmeliyiz. Annelerin boykota önem vermesi gerekir. Aldıkları her ürüne dikkat etsinler. Her israil malının bir çocuk ve bir anne öldürdüğünü unutmasınlar isterim.” dedi.

“Filistin’de insanların ölmesinden daha acı bir durum var; o da 8 milyar insanın aslında ölmüş olmasıdır”

Özlem Şahin

20 yıldır aktivistlik yaptığını belirten Özlem Şahin, “Burada yaklaşık 14 tane kuruluş farkındalık oluşturmak, yardım ulaştırmak için bir çalışma içerisindeler. Filistin’deki durum çok üzücü bir durum. Ama Filistin’de insanların ölmesinden daha acı bir durum var; o da 8 milyar insanın aslında ölmüş olmasıdır, ruhlarının ve vicdanlarının ölmüş olmasıdır. 8 milyar insan varken orada insanlar vahşice katlediliyor. Ve tepki yok. Nasıl insanlar olduğumuzu sorgulamamız gerektiğini düşünüyorum. Biz her canın kutsal olduğuna inanırız. Ben yaklaşık 20 yıldır insan hakları savunuculuğu ve aktivistlik yapıyorum. Dünyanın her neresinde olursa olsun din, dil ve ırk ayrımı yapmadan yapılan vahşetin karşısında duruyoruz ki; dünya bugüne kadar böyle bir vahşet görmedi. Gerçekten yüreklerimiz parçalanıyor. Ulaşmaya ve elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama yapamıyoruz. Orada vahşet yaşanıyor. Sadece çocuklara değil kadınlara ve erkeklere de bir vahşet yaşanıyor. Çocuklar öldürülüyor, haktan mahrum ediliyor ama aynı zamanda sivil erkekler tutuklanıyor ve çok aşağılık insana yakışmayan şekilde cezalandırılıyorlar. Çırılçıplak soyunuyorlar ve onurları zedeleniyor. Sadece öldürülmekte de kalmıyorlar. Bunların hepsine tepki göstermesi gerekiyor. Güç sahiplerinin ve yöneticilerin bir an önce hassas bir şekilde duruma müdahale etmesini istiyoruz. Dünyanın bütün yöneticilerinden bunu istiyoruz. Sadece kendi yöneticilerimizden değil.” ifadelerine yer verdi.

“Bunca görüntü ve zulümden sonra hiçbir annenin o malları alacağını düşünmüyorum”

Nazmiye Atasoy

Kermese katılan anne Nazmiye Atasoy, “5 çocuğum ve 9 torunum var. Ben evde her gün onlarla gerçekten güzel vakitler geçiriyorum. Ama Gazze’de ki haberleri gördükçe inanın hem çocuklarımla hem torunlarımla hem de ailemle mutlu bir yaşamım artık kalmadı. Eskisi gibi değil. Gördüğümüz her haber bizi derinden yaralıyor. Artık buna nasıl dur denilir bilmiyorum ama biz burada kermesle olsun kendi bireysel çabalarımızla olsun karınca kararınca en başta bu zulme nasıl durdurabiliriz diye çaba gösteriyoruz. Burada arkadaşlarımızın gücü neye yetiyorsa onu yapmaya çalışıyorlar. Boykot aslında Aksa Tufan’ı ile ortaya çıktı düşünülüyor ama ben 52 yaşında bir insanım 30 yıldır boykot ediyorum. Ama bu son zamanlarda daha dikkat edilmesi gereken bir durum. Kesinlikle her alınan bir ürünün Gazzeli çocukları öldürdüğünü israile bir silah olarak gittiğini ben çocuklarıma her seferinde anlatmaya çalışıyorum, her annenin de bu şeklide davranmasını istiyorum. Bunca görüntü ve zulümden sonra hiçbir annenin o malları alacağını düşünmüyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55