,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2395.993
  • Dolar 32.4805
  • Euro 34.6399
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 26 °C

Gazze soykırımında şehit sayısı 24 bin 620'ye yükseldi

Gazze soykırımında şehit sayısı 24 bin 620'ye yükseldi
Gazze'de, işgal saldırısının başlangıcından bu yana şehit olanların sayısı 24 bin 620'ye, yaralıların sayısı ise 61 bin 830'a yükseldi.

Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, işgalci rejimin son 24 saatte gerçekleştirdiği 15 katliamda 172 kişiyi şehit ettiğini, 326 kişiyi de yaraladığını bildirdi.

Kudra, böylece 7 Ekim'den bu yana Gazze'de şehit edilenlerin sayısının 24 bin 620'ye, yaralıların sayısının ise 61 bin 830'a yükseldiğini kaydetti.

Şehit olanlar arasında 337 sağlık personelinin bulunduğunu ifade eden Kudra, ayrıca 99 sağlık personelin de işgalciler tarafından esir alındığını kaydetti.

İşgalci rejimin 153 sağlık kuruluşunu bilinçli olarak hedef aldığını belirten Kudra, bu saldırılar nedeniyle 30 hastanenin ile 53 sağlık merkezinin faaliyetinin durduğunu, 122 ambulansın vurulduğunu belirtti.

Yerinden edilmişlerin kaldığı aşırı kalabalık ve hijyensiz ortamlarda şu ana kadar 8 binden fazla Hepatit A vakasını tespit ettiklerini aktaran Kudra, bunun sadece tespit edilebilenler olduğuna dikkat çekerek bu sayının 2 katına çıkmasını tahmin ettiklerini belirtti.

Vahşi bombardıman nedeniyle oluşan panik ve zorlu kaçışlar sonucu yüzlerce düşük ve erken doğum vakası kaydettiklerini ifade eden Kudra, yerinden edilmişlerin kaldığı yerlerdeki sağlık hizmetlerinin yetersizliği ve hastanelere ulaşmanın zorluğundan, yaklaşık 60 bin hamile kadının hayatının risk altına olduğunu bildirdi.

Kudra, şu çağrılarda bulundu:

"Tüm uluslararası tarafları, beyan ettiğimiz ihtiyaçlara göre tıbbi yardım akışını garanti altına alacak yeni etkili mekanizmalar geliştirmek için çalışmaya çağırıyoruz.

Kardeşimiz Mısır'a, Arap ülkelerine ve özgür dünya ülkelerine, acil öncelik olarak 6 bin 500'den fazla yaralının çıkışını sağlayacak yeni mekanizmalar bulma ve onları hastane ve sağlık merkezlerine kabul etme çağrısında bulunuyoruz.

Uluslararası kurum ve kuruluşları, salgın hastalıkların yayılması, kıtlık, kişisel hijyen ve içme suyu sıkıntısı nedeniyle maruz kaldıkları sağlık ve insani felaketin önlenmesi için yerinden edilenlerle ilgili kapsamlı bir tıbbi araştırma yapmaya ve acil müdahalelerde bulunmaya çağırıyoruz.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ni ve Birleşmiş Milletler'i, sağlık ve insani yardım sektöründeki esirleri ziyaret edip serbest bırakmaları için çalışmaya çağırıyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55