,
  • BIST 10255.61
  • Altın 2392.858
  • Dolar 32.3644
  • Euro 34.7852
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 27 °C

Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü El Kudra: İşgalciler Şifa Hastanesi avlusunda şehitlerin naaşlarını çaldı

Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü El Kudra: İşgalciler Şifa Hastanesi avlusunda şehitlerin naaşlarını çaldı
Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El Kudra, işgal kuvvetlerinin Şifa Hastanesi avlusunda bulunan şehit naaşlarını çaldığını, hastanedeki tüm araçları tahrip ettiği kaydetti.

İşgalci rejimin dün baskın yaptığı Şifa Hastanesi'nde yaşanan gelişmelere ilişkin konuşan Dr. Eşref El Kudra, işgalcilerin 6 gün süren kuşatma ve bombardımanın ardından hastanede yıkım çalışmaları yaptığını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre El Kudra, işgal kuvvetlerinin Şifa Hastanesi avlusunda bulunan şehit naaşlarını çalıp götürdüğünü, sağlık kompleksindeki tüm araçları imha ettiğini, sağlık personelinin veya hastaların gitmesine izin vermediğini belirtti.

El Kudra, hastanedeki diyaliz makinelerinin durması nedeniyle bir hastanın vefat ettiğini kaydederek, "650 hasta ve yaklaşık 7 bin yerinden edilmiş kişinin bulunduğu Şifa kompleksindeki çocuklar için yiyecek, su ve süt yok." dedi.

Sağlık ekiplerinin, hastaların ve yerinden edilmiş kişilerin, yaşamın temel gereksinimlerinden herhangi birinin bulunmaması nedeniyle ölüm riskiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken El Kudra, Şifa Hastanesi'nde durumun çok tehlikeli olduğu uyarısında bulunarak, içeridekilerin kurtarılması için acil müdahale çağrısında bulundu.

İşgalci rejimin, hastanede silah bulunduğuna yönelik iddialarının bir uydurma olduğunu vurgulayan El Kudra, işgalin bu yalanlarla kimseyi aldatamayacağını kaydetti.

El Kudra, "Şifa Külliyesi ve Gazze hastaneleri insani yardım kuruluşlarıdır. Bunların askeri operasyonlar için tiyatro olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz." diye ekledi.

Şifa Külliyesi'ndeki insanların acılarının hafifletilmesi için acil müdahale çağrısında bulunan El Kudra, işgal kuvvetlerinin hastanenin Mühendislik Dairesi'nden iki kişiyi alıkoyduğunu hatırlattı.

Elektrik kesintisi nedeniyle Şifa Hastanesi'ndeki prematüre bebekleri daha fazla kaybetme riskiyle karşı karşıya olduklarını vurgulayan El Kudra, hizmet yapabilmeleri için işgalcilerin hastaneyi tamamen terk etmesi gerektiğini kaydetti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55