,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 19 °C

Gazze Sağlık Bakanlığı: Nasır Hastanesi'nde durum dayanılmaz hale geldi

Gazze Sağlık Bakanlığı: Nasır Hastanesi'nde durum dayanılmaz hale geldi
Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, "Nasser Hastanesi'ndeki durum dayanılmaz olup sağlık personeli ve hastaların hayatı için gerçek bir tehlike oluşturmaktadır." uyarısında bulundu.

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, haftalarca işgal kuvvetlerinin saldırı ve ablukası altında bulunan ve son günlerde işgalin adeta askeri kışlaya çevirdiği Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'ndeki son durum hakkında bilgilendirmede bulundu.

Hastanedeki durumun dayanılmaz olduğunu, sağlık personeli ve hastaların hayatı için gerçek bir tehlike oluşturduğu uyarısında bulunan Kudra, oksijen ve gerekli tıbbi malzeme eksikliği nedeniyle sağlık ekiplerinin hastalara tıbbi bakım sağlayamadığını belirtti.

45 hastanın başka hastanelere nakledildiğini ancak hastanedeki 110 hastanın naklinin ise işgalciler tarafından engellendiğini işaret eden Kudra, "Elektrik jeneratörünün durması sonucu Nasır Hastanesi'nin tamamında su ve oksijen kesildi. Hastane bölümlerinde ve avlularında tonlarca tıbbi ve tıbbi olmayan atık birikti.Kanalizasyon suyu hastanedeki acil durum ve radyoloji bölümlerini sular altında bıraktı." dedi.

Kudra, "Uluslararası kurumları, hastanenin militarizasyonunun durdurulması, acil tedavi ve insani ihtiyaçlarının karşılanması, 4 gün boyunca gerekçesiz olarak tutuklu bulunan personel ve hastaların serbest bırakılması için işgale daha fazla baskı uygulamaya çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Gün içinde başka bir açıklama daha yapan Kudra, hastanede elektrik jeneratörünün durması ve hastalara oksijenin kesilmesi sonucu 8 hastanın şehit olduğunu ve cansız bedenleriyle 4 gündür hastalar arasında yataklarında kaldıklarını belirtti.

8 şehit naaşının artık şişmeye ve çürüme belirtileri göstermeye başladığını ifade eden Kudra, bu durumun diğer hastalar için tehlike oluşturduğunu kaydetti.

Kudra, "israil işgali, en temel insan hakkı olan cenaze töreniyle onurlandırılabilmeleri için şehitlerin naaşlarını kaldırmayı reddediyor. Uluslararası kurumları, sekiz şehidin naaşlarının Nasır Tıp Kompleksi'ne defnedilmesi için İsrail işgaline baskı yapmaya çağırıyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55