,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 20 °C

Gazze Sağlık Bakanlığı, DSÖ ile koordinasyonu durdurdu

Gazze Sağlık Bakanlığı, DSÖ ile koordinasyonu durdurdu
Dünya Sağlık Örgütü, gözaltına alınanların sayısı ve isimleri de dahil olmak üzere olup biteni açıklığa kavuşturacak bir raporu henüz Bakanlığa sunmadı.

Gazze Sağlık Bakanlığı  Sözcüsü Eşref El Kudra, Han Yunus'taki Nasser Hastanesinde düzenlediği basın toplantısında, işgalcilerin kuşatma altına aldığı Şifa Hastanesi'nde bulunanların tahliyesinin Dünya Sağlık Örgütü'nün koordinasyonunda bulunduğunun Birleşmiş Milletler tarafından daha önce bakanlık yetkililerine bildirildiğini belirtti.

El Kudra, "Bu nedenle dün, Dünya Sağlık Örgütü tarafından temsil edilen Birleşmiş Milletler'den bir konvoy, en korkunç Nazi uygulamalarına ve açlığa maruz kalan hastaların ve sağlık personelinin bir kısmını tahliye etmek için harekete geçti. Ancak bu konvoyun Gazze Şeridi'nin kuzeyi ile güneyi arasındaki işgal rejimi kontrol noktasında yaklaşık 7 saat süreyle durdurulmasına şaşırdık, İşgal, Şifa Hastanesi Genel Müdürü Dr. Muhammad Ebu Salamiya liderliğindeki birkaç kişiyi tutukladı." dedi.

Birleşmiş Milletler ve ekiplerinin varlığının, Gazzeli sağlık ekiplerini yanıltarak yaralıların ve sağlık ekiplerinin tahliyesi konusunda onlara güvenmelerini sağladığını belirten El Kudra, şunları kaydetti:

"Gözaltındaki meslektaşlarının yaşamları ve güvenlikleri konusunda tüm sorumluluk israil işgaline aittir.  Bu olayın tüm sorumluluğu Birleşmiş Milletler'e aittir ve bu duruma çözüm bulmak için kendilerinden uygun ve acil önlemler alınmasını bekliyoruz.

Dünya Sağlık Örgütü, gözaltına alınanların sayısı ve isimleri de dahil olmak üzere olup biteni açıklığa kavuşturacak bir raporu henüz Bakanlığa sunmadı.

Şifa Hastanesi ile iletişime geçilememesi, Dünya Sağlık Örgütü'nden sayıları ve isimleri konusunda herhangi bir rapor gelmemesi nedeniyle kimin tutuklandığını bilemiyoruz. Bu durum özellikle mevcut ekiplerin suçlu düşman tarafından tasfiye edilmesine de fırsat veriyor.

Sağlık Bakanlığı, yaşananları açıklayan bir rapor sunulup tutuklular serbest bırakılıncaya kadar, geri kalan yaralıların ve sağlık ekiplerinin tahliyesine ilişkin Dünya Sağlık Örgütü ile tam koordinasyonun durdurulmasına karar verdi."

Filistin Kızılayı bugün, 190 yaralı ve hastanın, refakatçilerinin ve sağlık personelinin Gazze'deki Şifa Hastanesi'nden güney Gazze Şeridi'ndeki hastanelere tahliye edildiğini duyurmuştu.

Şifa Hastanesi kompleksi, geçtiğimiz Çarşamba gününden bu yana acil servis, özel ameliyathane binası, dahiliye ve böbrek binası da dahil olmak üzere bazı bölümlerine baskın düzenleyen ve avlularına tanklarını konuşlandıran işgal kuvvetleri tarafından ateş altına alınmıştı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55