Gazze nöbeti, ABD Büyükelçiliği önünde 31. gününde de devam ediyor

Gazze nöbeti, ABD Büyükelçiliği önünde 31. gününde de devam ediyor
İşgalci siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı Ankara’daki ABD Büyükelçiliği önünde başlatılan Gazze nöbeti, 31. gününde de kararlılıkla sürdürülüyor.

Gazze’ye yönelik süregelen saldırılar ve işgal girişimleri, Türkiye genelinde düzenlenen çeşitli dayanışma eylemleriyle protesto edilmeye devam ederken; Ankara’da bulunan ABD Büyükelçiliği önündeki nöbet, her gün aralıksız bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Eylemde, başta ABD olmak üzere, siyonist rejimle iş birliği yapan ülkelerin politikaları sert bir şekilde eleştirilirken; Gazze halkıyla dayanışma mesajları veriliyor. Katılımcılar, işgalci siyonistlerin Filistin halkına yönelik sürdürdüğü soykırıma karşı sessiz kalınamayacağını ifade ediyor.

Nöbet organizatörleri, eylemlerin her gün 16.00 ile 19.00 saatleri arasında devam ettiğini, kalıcı bir ateşkes sağlanana kadar bu mücadelenin sürdürüleceğini belirtiyor.

"Ateşkes sağlanana kadar buradayız"

Gazze nöbetine ilişkin İLKHA muhabirine konuşan Aktivist Yusuf Şanlı, Filistin davasına duyarlı tüm vatandaşları direnişe destek vermeye davet etti.

Şanlı, "31. gündeyiz. Gazze nöbetimiz, büyük şeytan ABD Elçiliği’nin önünde devam ediyor. 31 gün önce Gazze'nin işgali ilan edildi ve bu karar israil meclisinde onaylandı. Biz de buna mukabil buraya geldik ve o günden beri buradayız. Bazı baskılar oldu ama gitmiyoruz. Ateşkes sağlanana kadar buradayız. Burası hepimizin alanı; bir vakıf ya da derneğe ait değil. Bütün milletin. Herkesi buraya davet ediyoruz. Vakıflardan, derneklerden, özgür halkları bu noktaya bekliyoruz. Özellikle son 3 gündür Gazze tamamen işgal edilmiş durumda. 2 gündür internet ve iletişim tamamen kesilmiş. Ne olduğunu bile bilmiyoruz şu anda. Yani artık bütün insanların ayağa kalkması gerekiyor. Bunu özellikle vurgulamak istiyoruz." dedi.

"Gücümüz neye yetiyorsa onu yapıyoruz"

Bir haftadır ailesiyle birlikte nöbete katılan İrfan Şişman, şunları aktardı: "Bu kardeşlerimiz burada program yapıyor, çağrıda bulunuyor. Biz de onlarla beraber buradayız. Katılmak gerek. Ailemle katılalı bir hafta oldu. Çağrımız şöyle biz ne kadar çağırsak da Erbakan hocamızın sözü geçerli. Bu zulmü yapanlar, laftan anlamaz. Adam öldürmeye alışmış. Ve bunu din adına yaptığını söylüyor. 'Ben namaz kılarken nasıl sevap alıyorsam, bir Müslüman’ı, Hristiyan’ı ya da başka birini (siyonizme uşak olmayan herkesi) öldürdüğümde de sevap kazanıyorum' diye düşünüyor. Yani öyle kabul ediyor. İkinci hedefi ise dünyaya hâkim olmak. Diyor ki: ‘Dünyayı ben yöneteceğim.’ Baktığınızda da oraya doğru gidiyor. Kudüs kimin elindeyse dünya ona göre idare ediliyor. Müslümanların elindeyken dünyada kan akmamış. Ne zaman ki Hristiyanların ya da Yahudilerin (inançları olmayanların) eline geçmişse, o zaman kan hiç durmamış.

Bu nedenle Kudüs, terazinin iki kefesinden biridir. Hangi taraf ağır basarsa dünya o tarafa döner. Mesela İslam ağır bastı kavga biter. Küfür ağır bastı dünya kana bulanır. Şimdi ise kan tarafı ağır basıyor. Bu adım adım bize doğru geliyor. Kör, sağır ya da duymaması lazım bu gerçeği görmemesi için. Biz sesimizi yükseltiyoruz çünkü biliyoruz. Gücümüz neye yetiyorsa onu yapıyoruz. Bir şeyleri yapma gayretindeyiz. Şu anda ancak bunu yapabiliyoruz. Bu süreçlerden ben de geçtim. Siyonizm benim yanımda sıfır ama kardeşlerimi uyandırmam gerekiyor. Kardeşlerimi uyandırma derdindeyiz."

"Gazze ve Filistin, insanlığın onurudur"

Gazze nöbetine destek veren Ercan Evcimen, "Burada olmak benim için onur verici. Çünkü Gazze ve Filistin, insanlığın onurudur. Aynı zamanda namusudur. Biz de burada Filistin’e sahip çıkarak hem onurumuzu hem de namusumuzu korumuş oluyoruz. Amacımız, insanlara bir şeyleri hatırlatmak. Bayrak sallayarak, bu eylemlere destek vererek, boykot yaparak, sosyal medyada gündem oluşturarak bu mücadeleye katkı sunabiliriz. Etrafımızdaki insanlarla da bunu sürekli gündemde tutmalıyız. Sözü muhatabına söylemeleri çok önemli. Duygularım her zaman umut taşıyor. Umudumuz asla tükenmedi. Mücadeleye sonuna kadar devam etmekte kararlıyız." ifadelerine yer verdi.

"Burada hem Gazze halkının mücadelesini destekliyor hem de kitlesel farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz"

Mavi Marmara aktivistlerinden Özlem Şahin, "Filistin ve Gazze meseleleriyle ilgili uzun yıllardır mücadele veriyoruz. Toplumda farkındalık oluşturmaya, kitleleri harekete geçirmeye çalışıyoruz. Bu bağlamda, son iki yıldır devam eden Gazze soykırımına karşı, bugün 31. günü olan Amerikan Elçiliği önündeki eylemimizi sürdürüyoruz. Burada hem Gazze halkının mücadelesini destekliyor hem de kitlesel farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda israilin soykırımına destek veren ülkeleri eleştiriyor, kısıtlamaya çağırıyor ve kendilerine gelmeleri gerektiğini haykırıyoruz. Şu anda Gazze’ye hareket etmiş olan Sumud Filosuna da desteklerimizi iletiyoruz. Sumud Filosu, dünyanın 44 ülkesinden aktivistler bulunuyor. Amaçları, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak, biraz olsun ferahlık sağlamak ve soykırımı durdurmak. Biz de bu filoyu destekliyoruz. Elimizden geldiğince, tüm halkımızdan ve insanlıktan da bu yönde destek bekliyoruz. En nihayetinde insanlarla hayvanları ayıran şey, kurallar ve ilkelerdir. Hayvanlar ne isterse onu yapar, insanlar ise ilkelerine bağlı kalmak zorundadır. Bizler insanız. Bizi hayvandan ayıran, bu ilkelere göre hareket etmemizdir. Bu nedenle, israil gibi soykırım yapan hiçbir ilkeye, yasaya ve insanlık tanımayan israil ve destekleyenlere şu şekilde seslenmek istiyoruz: Lütfen insan olduğunuzu hatırlayın. İnsanlığınıza geri dönün. İlkelere ve kurallara bağlı kalarak Gazze için elinizden geleni yapın." şeklinde belirtti.

Gazze nöbeti, ABD Büyükelçiliği önünde 31. gününde de devam ediyor

Gazze nöbeti, ABD Büyükelçiliği önünde 31. gününde de devam ediyor

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.