,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 23 °C

Gazze İçişleri Bakanlığından Mısır'a "Refah" çağrısı: Tarihi bir karar alın!

Gazze İçişleri Bakanlığından Mısır'a "Refah" çağrısı: Tarihi bir karar alın!
Gazze İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad El-Bazm, "Mısır'ı tarihi bir karar almaya Arap ulusu ve insanlığın yanında olmaya, insani yardımları ulaştırmak ve Gazze'de giderek kötüleşen felaketi durdurmak için Refah Sınır Kapıs'ını açmaya çağırıyoruz." dedi.

İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı Sözcüsü İyad El-Bazm, düzenlediği basın toplantısında, işgalci rejimin Filistin halkına yönelik suç niteliğindeki saldırganlığını üst üste 23. gündür sürdürdüğüne dikkat çekti.

İşgalci rejimin, Gazze Şeridi'ni dünyadan izole ederek insan yaşamının tüm unsurlarını hedef alan geniş bir kuşatma uyguladığını ifade eden El-Bazm, "İşgal hâlâ soykırım ve Nazizm'in eylemlerini geride bırakan en korkunç ve şiddetli savaşta elektriği ve içme suyunu keserek yakıt, ilaç ve gıda malzemelerinin girişini engelliyor." dedi.

El- Bazm, "İşgal, bu suç niteliğindeki saldırının başlangıcından bu yana kafa karışıklığı yaşıyor ve yalan ve aldatmaca uyguluyor ve yakıt da dahil olmak üzere temel insani ihtiyaçların girişini engellemek için hayali gerekçeler sunuyor."

İşgalci rejimin, yakıtın HAMAS'a gittiğine yönelik iddiaları yalanlayan El-Bazm, "Gazze'de hastane jeneratörlerini, içme suyu arıtma tesislerini, fırınları, ambulansları, sivil savunma ve temizlik araçlarını çalıştırmak için ciddi bir yakıt ihtiyacı var. İşgalin ortaya attığı yalan ve saçma iddialara kimse inanmıyor." diye konuştu.

El-Bazm, "İşgal ordusu yalnızca savunmasız sivillere zorbalık yapma konusunda başarılıdır ve her türlü insani değer ve ahlaktan yoksundur. israil işgalinin suçlu liderlerinin savaş suçları mahkemelerine çıkarılmasının zamanı geldi. Dünyanın tüm ülkelerinde Gazze'ye destek için hareket eden tüm halkları selamlıyor, onları insanlık vicdanıyla uyum içinde olmaya ve saldırılar durana kadar baskıyı sürdürmeye çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Mısır'a da çağrıda bulunan El-Bazm,"Mısır'ı tarihi bir karar almaya, Arap ulusunun ve insanlığın yanında olmaya, insani yardım götürmek ve Gazze'de giderek kötüleşen felaketi durdurmak için Refah Sınır Kapısı'nı açmaya çağırıyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55