,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 24 °C

Gazze halkına soykırım uygulayan işgal rejimine karşı dünya çapında öfke gösterileri yayılıyor

Gazze halkına soykırım uygulayan işgal rejimine karşı dünya çapında öfke gösterileri yayılıyor
Filistin'deki İslami direniş hareketlerinin çağrılarının ardından Arap, İslam ve Batı ülkelerinde işgalci rejimin Gazze halkını uyguladığı katliamı kınayan kitlesel gösteriler düzenlendi.

İşgalci siyonist rejim, 7 Ekim'den bu yana Gazze halkına büyük vahşetler yaşatıyor. İşgalin saldırılarının başlangıcından bu yan dünya genelinde halkların tepkileri sürüyor.

Özellikle geçtiğimiz gün Baptist Hastanesine düzenlenen ve en az 500 kişinin şehit olduğu saldırı sonrası Filistin'deki İslami direniş hareketlerinin yaptığı çağrılarla birlikte Arap, İslam ve Batı ülkelerinde halk, bugün meydanlara akın etti.

Türkiye

Türkiye'de Cuma namazı sonrası birçok kentte işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığını ve işgal ordusunun sivillere yönelik katliamlarını kınayan gösteriler düzenlendi. Sık sık HAMAS destek sloganlarının atıldığı gösterilerde halk, hükümeti işgalcilerle ilişkilerini kesmeye davet etti. Yapılan gösterilerinde Filistin direnişinin muzaffer olması, işgalci rejimin de zelil olması için eller semaya kalktı. Cuma namazı sonrası birçok şehirde şehit olan Filistin halkı için gıyabi cenaze namazı kılındı, basın açıklamaları düzenlendi.

Mısır

Mısır halkının direniş ve özgürlüğünün simgesi haline gelen ünlü Tahrir Meydanı'nda halk, bu kez Gazze için geniş kapsamlı bir destek gösterisi düzenledi. Başkent Kahire'nin yanı sıra İskenderiye ve birçok şehir de Gazze'ye destek gösterileri yapıldı.

Ürdün

Binlerce Ürdünlü, Gazze Şeridi ile dayanışmak ve işgalin Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırganlığını kınamak amacıyla başkent Amman'ın merkezinde ve işgal büyükelçiliği yakınında toplandı. Ürdün güvenlik yetkilileri, daha önce duyurulan toplanma noktalarına akın eden binlerce gencin işgal altındaki Filistin sınırındaki Ürdün Vadisi bölgesine doğru ilerlemesini engelledi. Görgü tanıkları, toplanma noktalarına ulaşmaya çalışan gençlerin jandarma kontrol noktaları tarafından yaya da olsa hareketlerinin engellendiğini söyledi.

Lübnan
Lübnan'da başkent Beyrut'ta ve birçok şehirde katılımcıların Filistin bayraklarını kaldırdığı ve siyonist işgalini kınayan sloganlar attığı gösteriler düzenlendi. Binlerce kişi ayrıca Trablus, Sayda ve diğer Filistin kamplarındaki "öfke yürüyüşlerine" katıldı.

Katar

Katar'da ise cuma namazının ardından Filistin ve Gazze'ye destek amacıyla kitlesel gösteriler düzenlendi. Gösterilerde katılımcılar Filistin bayrakları kaldırdı, tekbirler ve direnişi destekleyen sloganlar attı.

Suriye

Suriye'nin kuzeybatısındaki Halep ve İdlib kırsalındaki bazı şehir ve kasabalarda da Gazze'ye destek veren ve sivillere yönelik katliamları kınayan gösterilere tanık olundu.

Irak

Iraklılar ayrıca Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırganlığı protesto etmek amacıyla bugün Ürdün ile Trebil sınır kapısı yakınlarına yürüdü. Irak'ın Musul kentindeki Zinnureyn Camii yakınlarında toplanan halk da işgalci siyonist rejimi telin etti, Gazze halkına desteklerini bildirdi.

Somali

Somalili Alimler Derneği, başkent Mogadişu'da Filistin halkıyla dayanışma amacıyla onlarca kişinin katıldığı bir miting düzenleyerek, acımasız işgal saldırısıyla karşı karşıya kalan Filistin halkına destek ve dayanışmalarını ifade etti.

Fas

Gazze'de halka yönelik barbarca katliamları protesto etmek amacıyla Fas'ın birçok şehrinde kitle yürüyüşleri düzenlendi.

Malezya

Malezya'da birçok şehirde kitlesel gösteriler düzenlendi ve binlerce gösterici Kuala Lumpur'daki Amerikan büyükelçiliği önünde toplanarak ABD'nin ve diğer Batılı güçlerin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığında işgal rejimine verdiği desteği kınadı.

İran

İran'da Cuma namazının ardından Tahran ve diğer bazı kentlerde Gazze'ye destek ve işgal rejiminin Gazze Şeridi'ndeki saldırganlığını kınayan yürüyüşler düzenlendi. Göstericiler işgal rejimi ve Amerika aleyhine sloganlar atarak Filistin bayrağını dalgalandırdı. Onlarca İranlı da ülkenin batısında, Filistin'e en yakın resmi sınır noktası olan Irak sınırındaki Hüsrev sınır kapısına doğru araçlarıyla konvoy düzenledi.

Avrupa

 Yunanistan'ın Atina, İspanya'nın Barselona, Fransa'nın Paris gibi Avrupa şehirlerinde de gösteriler düzenlendi, katılımcılar Gazze'ye desteğini bildirdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55