,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C

"Gazze Aslanı"nın yaşadığı vahşeti kardeşi anlattı

"Gazze Aslanı"nın yaşadığı vahşeti kardeşi anlattı
Geçtiğimiz günlerde esir alındıktan sonra çırılçıplak halde yaralı ve kelepçeli olarak siyonist işgal askerinin yüzüne korkusuzca bakan ve "Gazze Aslanı" olarak anılmaya başlanan Hamza Ebu Halime'nin o gün yaşadıklarını ve şehit ailesini, kardeşi anlattı.

İşgalci siyonistlerin, Gazze'de yaşattıkları katliam ve soykırımın en büyük tanıklarından Hamza Ebu Halime, geçtiğimiz günlerde işgal askerleri tarafından esir alındıktan sonra çırılçıplak soyuldu, elleri arkadan kelepçelendi.

Hamza Ebu Halime, vücudundan kanlar akarken o haliyle bir sandalyeye oturtuldu ve sefil bir işgal askeri karşısına geçerek Halime'nin yüzüne küçümseyici bir şekilde bakmaya başladı.

Elleri kelepçeli, yaralı ve çırılçıplak bir vaziyette olan Hamza Ebu Halime, Gazze halkının vakarını temsil edercesine işgal askerine başı dimdik ve mağrur bir şekilde baktı. Hamza Ebu Halime'nin işgal askerine karşı olan bu bakışları, daha sonra sosyal medya platformlarında gündem oldu ve "Gazze Aslanı" olarak anılmaya başlandı.

İşgal rejimi, o gün sadece Hamza Ebu Halime'ye karşı bu insanlık dışı işkenceyi yapmakla kalmadı, beyaz bayrak kaldıran babasını, kardeşinin eşini ve iki çocuğunu da infaz etti.

El Cezire TV kanalına konuşan başlanan Hamza Ebu Halime'nin kardeşi Bilal Ebu Halime, o gün yaşanan zulmü ve kardeşinin işgalcilere verdiği cevabı anlattı.

Bilal, kardeşi Hamza esir alınırken babası Hamis Ebu Halime'nin ise beyaz bayrak çekerek evden çıktığını ancak işgal askerleri tarafından sorgusuz sualsiz katledildiğini söyledi.

Annelerinin naaşı başında 2 gün bekleyen çocuklar da işgal tarafından katledildi

O gün kardeşinin karısının da işgalciler tarafından katledildiğini ve çocuklarının da annelerinin naaşı başında 2 gün boyunca kalıp ağladıklarını ifade eden Bilal, zalim siyonist askerlerin 2 gün sonra gelip bu iki çocuğu da katlettiğini söyledi.

Bilal, "Babamın, kardeşimin eşinin ve çocuklarının şehadetinden çok etkilendik," diye konuştu.

Hamza ile işgal askeri arasında geçen diyalog

Hamza ile işgal askeri arasında geçen diyalog hakkında bilgi veren Bilal, "Askerler ona şunu sordu: 'Bizden korkuyor musun?' Kardeşim Hamza da onlara, 'Hayır, sizden neden korkayım?' cevabını verdi.

Onu alıp sorguya çektiler. 'HAMAS üyesi veya başka bir örgüt üyesi olduğu ortaya çıkarsa seni ve çocuklarını da katlederiz' dediler."

Bilal, serbest bırakıldıktan sonra kardeşi Hamza'nın şu anda Gazze'de olduğunu ancak aile üyelerinin şehit olmasından etkilendiğini; ortaya çıkmayı veya esir alınması ve işkence sırasında yaşananlar hakkında ayrıntılı bilgi vermeyi reddettiğini açıkladı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55