,
  • BIST 10092.75
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 28 °C

Gazze açlıktan ölüyor!

Gazze açlıktan ölüyor!
Siyonist işgal rejiminin soykırım yaptığı Gazze Şeridi'nde açlık nedeniyle insani kriz yaşanıyor. Milyonlarca sosyal medya kullanıcısı, yaşanan krize dikkat çekerek işgal rejiminin zulmüne tepki gösterdi.

Terör rejimi isailin ablukası altında bulunan Gazze'de yerinden edilen ve kalacak yer olmadığı için derme çatma çadırlarda hayat mücadelesi veren Gazzeliler, işgal rejiminin saldırılarının yanı sıra açlıkla da mücadele ediyor.

İşgal rejiminin, Gazze'ye yönelik saldırıları ve tam ablukası devam ederken, Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Gazze'deki 2,3 milyon kişiden 378 binin felaket düzeyinde açlıkla karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Sosyal medya kullanıcıları bu kapsamda başlattıkları #GazaStarving hashtagı ile Gazze Şeridi'nde yaşanan krize dikkat çekti. Etikete şu ana kadar 4 milyonu aşkın sosyal medya kullanıcısı destek vererek lanetli kavim israilin zulmünü duyurmaya çalıştı.

Bazı sosyal medya kullanıcıları şu şekilde siyonist işgal rejimine tepki göstererek Gazze'de yaşanan krize dikkat çekti.

Âlimler ve Medreseler Birliği Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan: "Gazze'de katliamlar devam ederken en temel insani ihtiyaçlar karşılanamıyor ve çocuklar açlıktan ölüyor.

Gazze'deki kardeşlerimiz için her Müslümanın elinden geldiği kadarıyla onlara sahip çıkması vecibedir. Çünkü Müslüman, Müslüman kardeşini düşmana teslim etmez! #GazaStarving"

Nurettin Yıldız: "Kudüs'ün özgürlüğe kavuşması, Gazze'nin felaha ermesi ancak Müslümanların tek bilek ve tek yürek olmasıyla mümkün olacaktır. Bunu bugün, her zamankinden çok daha iyi anlıyoruz. #GazaStarving"

Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım: "Elinde güç ve imkân olmasına rağmen sessiz ve duyarsız kalanları Sana havale ediyoruz Allah’ım…

Gazze için sessiz kalanları ve onları sessizliğe mahkum edenleri tarih  'vicdansız suçlular' ve 'aciz seyirciler' olarak kaydedecek… Ya Allah katındaki hesapları?

Amasız, fakatsız İsrail ile tüm ilişkiler bitirilmeli… Amasız, fakatsız boykot sürekli olarak devam ettirilmeli… Gazze, kendine düşeni fazlası ile yaptı… Ya biz? #GazaStarving"

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı: "Gazze gündeminden vazgeçemeyiz. Tarih bize gösteriyor ki Kudüs'ün işgalden kurtulması çağın tüm mazlumlarının kurtulmasıdır.

Gazze, Kudüs'e giden yolumuzdur dolayısıyla ondan vazgeçmeyiz, vazgeçemeyiz!"

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç: "Dünyada barışın teminatı siyonist olan İsrailsiz bir coğrafyanın inşasıdır.

ABD ve Batı şayet İsrail’in güvenliğini temin etmek istiyorsa,  kendi ülkelerinde bir İsrail devletini kurmada serbesttirler.

Filistinli halkın mücadelesi İzzet ve onur mücadelesidir. Tüm okullarda insanlığın haysiyetini korumak için mücadele eden bu yiğitler ders olarak işlenmelidir.

Gazze düşerse insanlığın haysiyeti düşer. Boykota devam. Gazze’yi gündemde tutmaya devam…

Açlıktan ölen Gazzeli kardeşlerimiz için topyekün teyakkuzda olmak zorundayız. Bu soykırıma sessiz kalanlar da tarih boyunca zilletle anılacaklardır. #GazaStarving"

Mehmet Ali Aslan: Aylar geçti; Ebu Ubeyde'nin acizliğimizi yüzümüze vurduğu noktadayız hâlâ. Mısır sınırında bekleyen yardım tırlarını hareket ettiremiyoruz ve Gazze'de kitlesel açlık yaşanıyor.   Refah Kapısına daha çok yüklenmek; gevşek yöneticileri harekete geçirmek zorundayız. #GazaStarving"

Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, "Gazzeli kardeşlerimizin açlık çektiği ve büyük sıkıntı içinde olduğu bildiriliyor. Allah için kardeşlerimize yardım etmek dinen vazifemizdir.

Gazzenin yani başındaki Müslüman devletler, en yakındaki Mısırın yöneticileri Allahtan korkun, Rafah sınır kapısını ve diğer sınır kapılarını açın. En azından kardeşlerinize bir kap yemek ulaştırın! #GazaStarving" dedi.

Senai Demirci: "Temiz su ve gıdaya erişim temel insan hakkıdır. İsrail, insanları öldüren ve öldüremediklerini aç bırakan tartışmasız bir terör örgütüdür. #GazaStarving"

Yaşar Yavuz: "Gazze’de bunlar yaşanırken, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği ne işe yarıyor?

Hadi diyelim ki katil İsrail’e müdahalede edemiyor, @OIC_OCI @arableague_gs  peki Refah Kapısı’nı neden açmıyor?

Neden Mısır’a “Refah Kapısı’nı aç” demiyor?

Müslüman halklar, Gazze’de yaşanan soykırım ve açlığa sessiz ve seyirci kalan herkesi yok saymalılar.

#GazaStarving"

Remziye Kızılay: "Kendi evladımızın saçının teline zarar gelse neler yaparız değil mi? Bu çocuklar da birinin evladıydı ve namussuz dünya;  bu ana, babalara bu isyanı bile çok görüyor. Allah'ım, en iyisini sen bilirsin.Gözü dönmüş İsrail'i kahru perişan eyle.! Amin. #GazaStarving" (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55