,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

Gaziantep'ten Suriye'nin İdlib halkına yardım

Gaziantep'ten Suriye'nin İdlib halkına yardım
Gaziantep İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi, Suriye çadır kentlerde hayatta kalma mücadelesi veren İdlib halkına başlatılan yardım çağrısıyla toplanan insani yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Gaziantep İl Müftülüğü, ilçe müftülükleri ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Gaziantep Şubesi işbirliğinde başlatılan “Minik Eller Üşümesin” yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımların dağıtımı devam ediyor.

3’üncü yardım konvoyu ile 40 tonluk insanı yardım malzemesi mazlum ve mağdur durumda olan İdlib halkına teslim edildi.

Yardım çalışmalarına katılan Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, hayırseverlerin emanetlerini İdlib’teki mağdurlara teslim ettiklerini söyledi.

“Gazi ve ensar şehrimizin kadirşinas insanları hayırda yarışıyor”

İdlib’e emanetleri teslim için geldiklerini belirten Hazırlar, “Gıda ve temizlik malzemelerinden oluşan 40 ton yardım malzemesini İdlib’teki kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Daha önce Azez, El Bab ve Cerablus bölgelerinde yardım dağıtımında bulunduk. Bugün ise İdlib şehrinde gazi ve ensar şehrin hayırseverlerinin emanetlerini teslim içini geldik. Gaziantep ilçe müftülüklerimiz, TDV şubelerimiz, din görevlilerimiz, gazi ve ensar şehrimizin kadirşinas insanları hayırda yarışıyor. İyilik kervanında yer alan tüm kardeşlerimize gönülden teşekkür ediyorum. Onlar adına bu emanetleri teslim etmenin mutluluğunu yaşadık.” dedi.

İdlib'te de Türkiye Diyanet Vakfı'nın bölgedeki çalışmalarıyla gönüllere dokunduğuna şahit olduklarını ifade eden Hazırlar “Burada vakfımızca yetimler için oluşturulan iyilik konutlarından oluşan yetim kampları da var. Buralarda barınan yavrularımıza Türkiye Diyanet Vakfımız şefkatle sahip çıkıyor ve onların ihtiyaçlarını gideriyor.” ifadelerini kullandı.

İdlib yardım dağıtımı programına İl Müftü Yardımcısı Mehmet Arslaner ve Diyanet İşleri Başkanlığı Suriye Koordinatörü Abdülkadir Bekiroğlu'da katıldı.

Şu ana kadar “Minik Eller Üşümesin” kampanyası kapsamında El Bab, Azez, Cerablus ve İdlib için 500 ton kömür, 1300 adet soba, 600 adet sünger yatak, 4 bin adet gıda kolisi, Suriye’nin güvenli bölgelerinde zor şartlar altında hayat mücadelesi veren mağdurlara ulaştırılmak üzere gönderildi.

Öte yandan, Gaziantep İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Gaziantep Şubesi iş birliğinde başlatılan yardım kampanyası kapsamında Suriye'nin El Bab şehrinde "İyilik Konutları" inşası devam ediyor. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55