Gaziantep'te yol uygulamasında 353 aranan şahıs yakalandı

Gaziantep'te yol uygulamasında 353 aranan şahıs yakalandı
Gaziantep Jandarması tarafından il genelinde gerçekleştirilen "Şok Yol Kontrol Uygulamasında" 14 bin 814 kişi ve 7 bin 138 araç sorgulandı. Denetimlerde 353 aranan şahıs yakalanırken, uyuşturucu ve kaçak tütün ürünleri ele geçirildi.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı tarafından, emniyet ve asayişin sağlanması, aranan şahısların yakalanması, uyuşturucu madde ticareti ve kaçakçılık başta olmak üzere kamu düzenini bozan suçların önlenmesi amacıyla haziran ayının üçüncü haftasında il genelinde "Şok Yol Kontrol Uygulaması" gerçekleştirildi.

Mülki ve adli makamların koordinasyonunda yürütülen uygulamaya 35 asayiş timi, 11 otoyol jandarma timi, 10 trafik jandarma timi, 5 JASAT timi, 3 KOM timi, 5 motosikletli jandarma timi, 4 narkotik köpeği unsuru, 2 çay ve tütün arama köpeği unsuru ile 42 güvenlik korucusu katıldı.

Denetimler kapsamında 14 bin 814 kişi ve 7 bin 138 araç sorgulandı. Yapılan kontrollerde çeşitli suçlardan aranan 353 şahıs yakalanırken, 20 araç trafikten men edildi, 10 kişinin sürücü belgesine el konuldu ve 7 hacizli araç tespit edildi.

Uygulamalarda ayrıca 25 gram kubar esrar, 3 gram amfetamin, 2 bin 155 kilogram gümrük kaçağı tütün, 5 bin adet gümrük kaçağı makaron ve 50 adet gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Denetimler sırasında uyuşturucu madde kullanmak suçundan 7 kişi ile yol izin belgesi bulunmayan 27 yabancı uyruklu şahıs hakkında gerekli adli ve idari işlemler yapıldı.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.