,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 29 °C

Gaziantep'te taciz iddiasında bir tutuklama 22 gözaltı

Gaziantep'te taciz iddiasında bir tutuklama 22 gözaltı
Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Suriye uyruklu şüpheli tutuklanırken, taciz iddiasını bahane ederek sosyal medyadan halkı kışkırtan 22 kişi gözaltına alındı.

​Gaziantep'te bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Suriye uyruklu şüpheli tutuklandı. Taciz iddiasını bahane ederek sosyal medyadan halkı kışkırtan 22 kişi gözaltına alındı.

Şahinbey ilçesinin Hoşgör Mahallesi'nde, dün gece R.C, (60) isimli Suriyeli uyruklu şüphelinin parkta oynayan bir kız çocuğunu taciz ettiği iddialarının ardından mahalle sakinleri bölgede toplanmış, söz konusu şahsı darp etmek istemişti.

Haber verilmesi üzerine olay yerine sevk edildi çok sayıda polis, mahallede geniş güvenlik önlemleri alarak, şüpheliyi ise evden çıkartarak gözaltına almıştı.

Sosyal medyada hızla yayılan haberler üzerine ise Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı mahallelerde sokağa çıkan bir grup, Suriyelilere ve iş yeri, ev ile araçlara saldırmış, saldırı sonucu ise 6 Suriyeli yaralanmıştı.

Gece boyu devam eden gerginliğin ardından ise birçok Suriyeli iş yerlerinin kepenklerini açmazken, polis, Suriyelilerin yaşadığı bölgelerde geniş güvenlik tedbirleri almıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen R.C. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İddia sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, sosyal medyadan provoke edici paylaşımlarda bulunduğu belirlenen 22 şüpheli de gözaltına alındı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken, istismar edildiği iddia edilen kız çocuğu da belirlendi.

Öte yandan olay ilgili Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada ise, “İstismar” mağduru olduğu iddia edilen kız çocuğunun 6 yaşında Suriyeli olduğu, sosyal medya üzerinden halk arasına yayıldığı gibi kız çocuğunun down sendromlu, dilsiz veya engelli olmadığı ve hastanede muayene edilen kız çocuğunda “Nitelikli istismar emaresine rastlanılmadığı” yönünde adli tabip tarafından rapor verildiği belirtildi.

Açıklamada, “Şahinbey ilçemizde meydana gelen 'çocuk istismarı' olayında duyarlı vatandaşlarımızın ihbarı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin anında müdahalesiyle şüpheli R.C. adlı şahıs gözaltına alınmış, mağdur olduğu iddia edilen çocuğun adli tabibe sevki sağlanmıştır.” denildi.

“Olay sonrasında bazı basın yayın organları ve sosyal medya kullanıcıları tarafından vatandaşlarımızla Suriyeliler arasında çatışma çıkarmak, toplumda bir kaos, kargaşa ve infial yaratmak amacıyla çeşitli yorum ve paylaşımlarda bulunulduğu tespit edilmiştir” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bu maksatla haber, yorum ve paylaşımlarda bulunduğu tespit edilen 22 şüpheli şahıs ise, İl Emniyet Müdürlüğümüzce kısa süre içerisinde gözaltına alınmış, haklarında yürütülen adli tahkikatı müteakip adli mercilere sevkleri sağlanacaktır. Olay sonrasında elde edilen bilgiler ışığında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla Valiliğimizce de aralıklarla gerekli açıklamalar yapılmıştır. 'İstismar' olayının mağduru olduğu iddia edilen çocuk; Suriyeli 6 yaşındaki bir kız çocuğu olup, down sendromlu, dilsiz ve engelli de değildir. Çocuğun sevk edildiği Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde adli tabipçe yapılan geniş çaplı tetkik ve tahliller neticesinde düzenlenen adli raporda 'Nitelikli istismar emaresine rastlanılmadığı' tanı ve teşhisinde bulunulmuştur.”

Gözaltına alınan Suriyeli R.C. isimli şüphelinin tutuklandığı belirtilen açıklamada, ayrıca taciz iddiasını bahane ederek sosyal medyadan halkı kışkırtan 22 kişi gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınan 22 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55