,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 24 °C

Gaziantepli kadınlardan Gazze'ye anlamlı yardım

Gaziantepli kadınlardan Gazze'ye anlamlı yardım
HÜDA PAR Gaziantep Kadın Kolları Başkanlığı, Filistin'de yaşanan soykırımı duyurmak ve zulme uğrayan Gazze halkına destek olmak için Gaziantep Umut Kervanı'na ziynet eşyası ve para bağışında bulundu.

 

İşgal rejiminin Gazze'ye yönelik soykırım ve katliamını devam ettirdiği bir dönemde, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar da Filistin'e yardım elini uzatmayı sürdürüyor.

HÜDA PAR Gaziantep Kadın Kolları Başkanlığı, dayanışma ve yardımlaşma ruhuyla hareket ederek Filistinli kardeşlerine destek olma çabasını sürdürüyor.

Filistin'de yaşanan zorlu şartlar altında mücadele eden kadınlara destek olmak amacıyla harekete geçen HÜDA PAR Gaziantep Kadın Kolları Başkanlığı, yardım çağrısında bulundu.

HÜDA PAR Gaziantep Kadın Kolları Başkanlığı'nın başlattığı yardım çağrısına duyarlılık gösteren Gaziantepli kadınlar, küpesini, yüzüğünü, biriktirdikleri altın ve parasını Gazze'ye gönderilmek üzere Umut Kervanı'na teslim ettiler.

Yaptıkları yardım ile ilgili açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Gaziantep Kadın Kolları Başkanı Fatma Duran, Gazze için yaptıkları çağrıya Gaziantepli kadınların büyük bir duyarlılık gösterdiğini belirtti.

Gazze'de soykırımın tüm dünyanın gözü önünde devam ettiğine dikkat çeken Duran, HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanlığı olarak her zaman Gazze ile dayanışma içerisinde olacaklarını söyledi.

"Hem açlıkla hem soğukla mücadele ediyorlar"

İşgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik soykırım ve katliamını devam ettirdiğini dile getiren Duran, "Bildiğiniz gibi 7 Ekim'den bu yana Gazze'de büyük bir soykırım yaşanıyor. Savaşta 30 bine yakın şehit, 70 bine yakın yaralı var. Biz HÜDA PAR Gaziantep Kadın Kolları olarak bu durumu televizyonlardan gördüğümüzde üzülüyoruz. Kahrolasıca israil arkasına Fransa'yı, İngiltere'yi, Almanya'yı ve bütün şer güçlerini alarak soykırıma devam etmektedir. Hastaneler, okullar bombalanmaktadır. Artık Gazze'deki halkın gidebileceği hiçbir yer yok. Gerçekten Gazze'de büyük bir vahşet, büyük bir soykırım yaşanıyor. Şu anda Gazze halkının üzerine hem bombalar yağıyor hem de o küçücük masum çocuklar, daha anne karnındaki çocuklar bile öldürülüyorlar. Biz anne olarak çocuklarımıza yemek pişirirken Gazze'deki çocuklar aklımıza geliyor. Acaba onlar yemek yiyebiliyorlar mı, ekmek bulabiliyorlar mı? Ki bulamıyorlar zaten, çoğu şu anda hem açlıkla hem de soğukla mücadele ediyorlar." dedi.

"Yöneticilerin hesabı kolay olmayacaktır"

İşgalci siyonistlerin zulümlerine devam ettiğine dikkat çeken Duran, "Biz gerçekten evlerimizde rahat uyuyamıyoruz. Dua etmekten başka elimizden hiçbir şey gelmiyor ve kahrolasıca israil zulümlerine devam ederken evlerinde oturan ve hatta hüküm sürenler buna sessiz kalıyorlar. Ben fert olarak ancak dua edebiliyorum, benim hesabım kolay olabilir. Fakat yöneticilerin hesabı kolay olmayacaktır. Allah-u Teala bunun hesabını onlardan soracaktır. Umut Kervanı'na bağışlarda bulunduk. Elimizden ancak bu geliyor. Allah-u Teala bu zulme sessiz kalanlara mahşer gününde hesabını soracaktır. Gerçekten Gazze'de büyük bir soykırım uygulanıyor. Biz anneler olarak bu zulme sessiz kalamayız. Evimizde rahat oturamıyoruz. Evimizden rahat yemek yiyemiyoruz. Geceleri uyuyamıyoruz. Bu katliamdan dolayı psikolojimiz bozulmuş. HÜDA PAR Kadın Kolları olarak buradan bütün herkese sesleniyoruz; artık bu zulmü durdurun. Allah-u Teala inşallah tez zamanda zalimlerin oyunlarını başlarına çevirir ve onları hedeflerine ulaştırmaz. Rabbim Gezze'deki Müslüman kardeşlerimize yardım etsin." temennisinde bulundu.

Gazze'deki mazlum halka yardımcı olmak ve Gazze halkına destek vermek için HÜDA PAR Gaziantep Kadın Kolları olarak Umut Kervanı'na ziynet eşyası ve para bağışında bulunduklarını ifade eden Duran, "Üyelerimizle Gaziantep Umut Kervanı'na geldik, karınca misali 'benim de bu yardımda bir katkım olsun' diyenler elinden geldiği kadar yardımda bulundular. Allah-u Teala hepsinden razı olsun. Hiç kimse 'benim elimden hiçbir şey gelmiyor' demesin. Herkes kendi imkânı dahilince bir şeyler yapabilir. Buradan herkese sesleniyoruz, özellikle annelere sesleniyoruz; sizler de bir şeyler yapabilirsiniz ve bu zulme sessiz kalmayın. Hazreti Ali (Radıyallahu Anhu) 'Bir zulme engel olamıyorsanız, onu duyurun' diyor. Rabbim o zalimleri kahru perişan etsin ve Müslümanlara tez zamanda zafer nasip etsin." diye konuştu.

Umut Kervanı Gaziantep Derneği Başkanı Mustafa Özaslan, Gazze için yapılan yardımların çok önemli olduğunu belirterek, Gazze'deki mazlum halka yardımcı olmak ve Gazze halkına destek vermek için ziynet ve para yardımında bulunan HÜDA PAR Gaziantep Kadın Kolları Başkanlığı'na teşekkür etti.

"Dünya bu zulme seyirci kalıyor"

Katliamın ilk gününden beri Umut Kervanı olarak Gazze'ye yardım ettiklerini ifade eden Özaslan, "Biliyorsunuz yaklaşık 5 aya yakın oldu, Filistin'de ve Gazze'de bir katliam, bir soykırım yaşanıyor. Dünya müstekbirleri ve bütün Batı ülkeleri bir araya gelmiş, israile destek vererek, israilin yanında durarak, Gazze'deki bir avuç Müslümanı, kadınları, çocukları, insanları ve insanlığı katlediyor. Dünya ise bu katliama seyirci kalıyor. Bunun için biz Umut Kervanı olarak Gazze'deki kardeşlerimize yardımcı olma adına Aksa Operasyonu'nun başladığı ilk günden beri 'Gazze'ye nasıl bir yardım ulaştırabiliriz' dedik ve yardımın kaygısı içerisinde idik. Bunun için bir çalışmaya koyulduk. İlk günden beri Umut Kervanı olarak Gazze'ye yardımlarımızı ulaştırmaya çalışıyoruz. Allah-u Teala Müslümanlara bir zafer nasip etsin. Bugün dünyanın gözü önünde yaşanan katliama tüm dünya seyirci kalıyor. Gazze'ye maddi ve manevi destek için Umut Kervanı çalışmalarını sürdürüyor. Bugün de HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanlığı derneğimize gelerek ziynet eşyalarını Gazze'ye göndermek üzere bize teslim ettiler. Biz de inşallah bu almış olduğumuz emanetleri yerine teslim edeceğiz. Gazzeli kardeşlerimize ulaştıracağız. Allah onların yardımcıları olsun." ifadelerini kullandı.  

"Gazze'deki katliam ve soykırım durana kadar yardımlarımız devam edecek"

Ramazan ayına yaklaştığımız bu günlerde hayırseverlere de seslenen Özaslan, "Ramazan ayı geliyor. Gazze için ve aynı zamanda Gaziantep'imiz için çalışmalarımız, yardımlarımız devam edecek. Gazze'deki kardeşlerimize yardımcı olmak için Umut Kervanı olarak çalışmalarımızı katliam ve soykırım durana kadar devam ettireceğiz. Bu zulüm durduktan sonra da Gazze'deki çalışmalarımız devam edecek. Bütün hayırseverlerimize sesleniyoruz; Ramazan ayına az bir zaman kaldı, Gazze'deki durumdan haberdarsınız ve Umut Kervanı'nı vesile kılarak Gazze'deki kardeşlerimize yardımlarımızı arttırmaya gayret edelim." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55