,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

​Gaziantep Valisi El Bab’da incelemelerde bulundu

​Gaziantep Valisi El Bab’da incelemelerde bulundu
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve beraberindeki kalabalık bir heyet, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında DEAŞ’ten arındırılan Suriye'nin El Bab kentini ziyaret etti.

​Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya başkanlığındaki heyet, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında DEAŞ’ten temizlenen Suriye'nin El Bab kentinde incelemelerde bulundu.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve beraberindeki kalabalık bir heyet, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında DEAŞ’ten arındırılan Suriye'nin El Bab kentini ziyaret etti. Burada incelemelerde bulunan heyet, okul, hastane, adliye, polis merkezi, cezaevi, postane ve meclisi ziyaret etti.

Vali Yerlikaya ve beraberindeki heyet, El Bab'ta görevli Vali Yardımcısı Şenol Esmer'den de bölgedeki çalışmalar hakkında brifing aldı.

Mahalli Meclisi ziyaretinde Yerel Meclis Başkanı Cemal Osman tarafından karşılanan Yerlikaya, meclis üyelerinin de katılımıyla düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda konuşan Yerlikaya, Suriye'de artık hiç kimsenin acı çekmemesini, gözyaşı ve kan dökmemesini istediklerini söyledi.

“Suriye'de artık hiç kimse acı çekmesin, gözyaşı ve kan dökülmesin”

Vali Yerlikaya, “Suriye'de artık hiçbir kimse acı çekmesin, gözyaşı ve kan dökülmesin. Bu topraklarda herkese eşit mesafede yaklaşan, demokratik bir hükümet olmasıdır. Suriyelilerin kendi topraklarında hür ve bağımsız yaşamasıdır. Topraklarınızda hiçbir terör örgütünün barınmasını, size ve bize zararlı hiçbir oluşumun bulunmasını istemiyoruz.” dedi.

El Bab şehrinde çok güzel hizmetlere de şahitlik ettiklerini ifade eden Yerlikaya, “Gerek İnsani Yardım Koordinasyon Merkezinde çalışan arkadaşlarımız, gerekse mahalli meclis başkanı ve üyelerinin güzel hizmetlerine tanıklık etti. Yeni meclisin giderek güçlendiğini görmekten mutluyuz ve bu şehir için çok önemli kararlara imza atıyorsunuz. Güzel hizmetleri devam ettirebilmek için maddi kanyaklara ihtiyaç var. Gittikçe şehir hayatına geçen hemşerilerinizin bunun gereğini yerine getireceklerine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“El Babın sahibi sizlersiniz”

Yerlikaya, “Sizler bu şehrin içinden çıkan seçilmiş kişilersiniz. El Babın sahibi sizlersiniz. Bu vatan sizin vatanınız, bu bayrak sizin bayrağınız. 81 milyon Türkiye vatandaşı da sizin kardeşinizdir. Daha yapacak çok işimiz var. Tecrübeli isimlerden oluşan danışman kardeşleriniz ve iki vali yardımcılarımız da sizlere yardımcı olmak için buradalar. Bu sürede sizler de biliyorsunuz ki kısa zamanda büyük ve önemli işler gerçekleştirdik ve daha iyisini göreceğiz. Artık 24 saat sizlerin güvenliği için çalışan güvenlik teşkilatınız var. Bunlar günden güne daha da tecrübeleniyor ve çok güzel hizmetlere imza atıyorlar. Son derece modern, içeriye girildiği zaman yaptıranlara gönülden dua edilen ve o güzel hastane binası hizmete girmiş bulunuyor. Artık en küçük bir rahatsızlıkta hastayı Gaziantep'e sevk etmek zorunda değilsiniz. Doğum, gebe takibi ve sağlıklı bebek doğumunda, aşı ve takip işlerinde ameliyatla ilgili ihtiyaçlarda da modern ameliyathane ve 450'ye yakın hekim ve sağlık personeliyle şifa bulunuyor.” şeklinde konuştu.

“56 bin civarındaki öğrencimiz eğitim-öğretim görüyor”

Geleceğin özgür, değer görülen sevilen Suriye'sini oluşturmak için ilk günden beri yaptıkları en önemli işlerin başında eğitimin geldiğini belirten Yerlikaya, bölgede 56 bin öğrencinin eğitim-öğretime devam ettiğini bildirdi.

El Bab Yerel Meclis Başkanı Cemal Osman ise Vali Yerlikaya ve beraberindeki heyete teşekkür ederek, Türkiye'nin askeri, idari bütün bürokratlarına, devlet, sivil toplum kuruluşlarına verdikleri, verecekleri destekler için minnet ve şükran duyduklarını söyledi.

Toplantı sonrasında beraberindeki heyetle birlikte okul, hastane ve bazı tesislerde incelemelerde bulunan Vali Yerlikaya, El Bab hastanesinde tedavi gören hastaları da ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

 Vali Yerlikaya şehrin hızla normalleşme seyrine girdiğini görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek görevli Türkiyeli ve Suriyeli görevlilere teşekkür ederek El Bab’tan ayrıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55