,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 19 °C

Gaziantep Umut Kervanı depremzedelere çorba dağıtımını sürdürüyor

Gaziantep Umut Kervanı depremzedelere çorba dağıtımını sürdürüyor
Her gün 10 bin depremzedeye sıcak çorba dağıtımını gerçekleştiren Gaziantep Umut Kervanı, depremzedelere yardımlarına devam ediyor.

6 Şubat Pazartesi günü yaşanan iki büyük deprem felaketinin yaraları sarılmaya çalışılırken, "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı bölgelerde ise yardım kuruluşlarının faaliyetleri de aralıksız devam ediyor.

Depremin yaşandığı ilk günden bu yana yüzlerce üye ve gönüllüsüyle yardım çalışmalarını sürdüren Gaziantep Umut Kervanı, depremden etkilenen ve park, toplanma alanlarına sığınan depremzedelere ulaşarak sıcak çorba ikramında bulunuyor.

Yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, her gün 10 bin aileye çorba dağıtımını gerçekleştirdiklerini söyledi.

"İlk günden beri Umut Kervanı olarak sahadayız"

Ülke olarak çok büyük bir deprem atlattıklarını belirten Özaslan, "Depremi hala yaşıyoruz. Dolayısıyla ilk günden beri Umut Kervanı olarak sahadayız. Depremden etkilenen kardeşlerimize nasıl yardımcı olabilir diye bir saha çalışması yaptık. Hala sahadayız. Bir taraftan battaniye, ısıtıcılar bir taraftan gıda dağıtımıyla ilgili çalışmalar yaptık." dedi.

"Bedava ekmek dağıttık"

Depremzedelere hemen ulaşmak için seyyar mutfaklar oluşturduklarını vurgulayan Özaslan, şöyle devam etti:

"Milletimiz evlerine girmeye korkuyor. Binaların birçoğunda hasarlar meydana geldi. Halk şu an dışarda; Araçlarda, parklarda, barınma yerlerinde, sığınma evlerinde kalıyor. Dolayısıyla depremin ilk gününden daha düne kadar fırınlar kapalıydı. Ekmekle alakalı çok ciddi problemler vardı. Umut Kervanı olarak hemen birkaç fırınla anlaşma yaptık ve halka bedava ekmek dağıtımına gittik. Hayırseverlerin destekleriyle 3-4 gün boyunca bedava ekmek dağıttık."

 

"Lojistik destek sağladık"

Sadece şehir merkezine değil kentin ilçeleri ve deprem bölgelerine de desteklerini aralıksız bir şekilde sürdürdüklerini ifade eden Özaslan, "Bu bölgelere lojistik destek sağlayarak gerek gıda gerek battaniye, ısıtıcı gerekse de hijyenik malzeme temin ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

"İmkânlarımızı zorlayarak kardeşlerimize her türlü konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz"

Her gün 10 bin aileye çorba dağıtımını gerçekleştirdiklerini aktaran Özaslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Farklı yemekler de hazırlayıp depremzedelere ulaştırmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda Antep'in dört bir tarafına bu kaynayan çorbalarımızı araçlarımıza koyup insanların kalabalık oldukları, sığındıkları yerlerde çorba dağıtımını yapıyoruz. İmkânlarımızı zorlayarak depremden etkilenen kardeşlerimize her türlü konuda yardımcı olmaya çalışıyor, sahada bunun mücadelesini veriyoruz."(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55