,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

Gaziantep Filistin için ayağa kalktı

Gaziantep Filistin için ayağa kalktı
İşgalci siyonist terör çetesinin Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırılarına tepki amacıyla Gaziantep'te binlerce kişinin katılımıyla yapılan yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.

14 gündür işgalci siyonist terör çetesinin işlediği savaş suçlarına tüm dünyada ve Türkiye'de tepkiler devam ediyor.

Dünyanın dört bir yanında ve Türkiye'de insanlar sokaklarda protesto, yürüyüş ve eylemlerle Filistin'e destek verirken, işgalci siyonist terör çetesine ise sert tepki gösteriyor.

İnsanlık dışı tutumuyla tüm dünyanın tepkisini çeken işgalci siyonist terör çetesi işgal ve katliamlarına devam ederek birçok erkek, kadın ve çocuğun hayatını kaybetmesine neden oluyor.

Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de işgalci siyonist terör çetesine tepkiler çığ gibi büyüyor.

İşgalci siyonist terör çetesinin Gazze'ye düzenlediği saldırılara tepki göstermek ve Filistin halkına da destek vermek amacıyla Gaziantep Kudüs Platformu tarafından binlerce kişinin katılımıyla bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Gaziantep Ulu Camii'nde cuma namazı sonrası başlayan yürüyüş 15 Temmuz Meydanı'nda son buldu.

HÜDA PAR, AK Parti, BBP ve MHP Gaziantep İl Başkanlıkları ile Memur-Sen Gaziantep İl Temsilciliği ile Memur-Sen'e bağlı STK'lar ile Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep İl Temsilciliği, Gaziantep Peygamber Sevdalıları Derneği, Gaziantep Umut Kervanı Vakfı ve İHH Gaziantep İl Temsilciliğinin yanı sıra kentteki onlarca sivil toplum kuruluşunun da destek verdiği yürüyüşte, işgalci siyonist terör çetesinin Gazze'ye düzenlediği saldırılara sert tepki gösterildi.

Ellerinde Türkiye, Filistin ve tevhid bayrakları ile yürüyen binlerce kişi "Siyonist israil hesap verecek", "Gazze'ye selam direnişe devam", "Katil israil Filistin'den Defol", "Gazze Antep omuz omuza" ve "Vur vur HAMAS israile vur" sloganları eşliğinde yürüyüş yapan binlerce kişi, siyonist işgalcileri ve işgalcilerin zulmüne sessiz kalan ülkeler ile liderlerini kınayan sloganlarda attı.

Yürüyüşe, HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, AK Parti İl Başkanı Murat Çetin, BBP Gaziantep İl Başkanı Orhan Kızılaslan, Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Gök, Memur-Sen Gaziantep İl Başkanı Müslüm Göral, kurum yetkilileri, STK temsilcileri, kanaat önderleri ile binlerce vatandaş katıldı.

Ellerinde "Siyonist devlet yok olacak elbet" yazılı pankart ile vatandaşlara öncülük eden protokolde atılan sloganlara eşlik etti.

Kortej şeklinde 15 Temmuz Meydanı'na yapılan yürüyüşün ardından meydanda, siyonist işgal rejiminin Filistin'deki saldırıları sonucu şehid olan Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cuma namazının ardından düzenlenen gıyabi cenaze namazına katılan vatandaşlar, Filistinlilere dua etti. Gıyabi cenaze namazını Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar kıldırdı. Namazın ardından meydandaki program, okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Eğitim-Bir-Sen Gaziantep İl Başkanı Dr. Ahmet Gök, İHH Gaziantep İl Temsilcisi Tuncay Mengilli ve Milli İrade Platformu Başkanı Ahmet Batmaz, meydanda toplanan kalabalığa hitap ettiler.

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye yönelik soykırıma varan terör saldırılarına sert tepki gösteren Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Eğitim-Bir-Sen Gaziantep İl Başkanı Dr. Ahmet Gök, İslam ülkelerinin liderlerini ve halklarını Kudüs için ayağa kalkmaya davet etti.

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa ve onu çevreleyen Kudüs'ün, katil ve siyonistler tarafından işgal edildiğine dikkat çeken Gök, Mescid-i Aksa ve onu çevreleyen Kudüs'ün özgürlüğünün Müslümanların vahdetinden geçtiğini vurguladı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55