,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 24 °C

Gazetecilerden HÜDA PAR’a taziye ziyareti

Gazetecilerden HÜDA PAR’a taziye ziyareti
Adana'da HÜDA PAR İl Sekreteri Sacit Pişgin'in şehid olduğu saldırı nedeniyle Batman’daki yerel ve ulusal basın mensupları HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı'na taziye ziyareti gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz cumartesi günü HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı'na giden bir kişinin İl Başkanı Salih Demir ve İl Sekreteri Sacit Pişgin'e namaz kılarken satırla saldırması sonucu Sacit Pişgin'in şehid olması nedeniyle HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı'na taziye ziyaretleri devam ediyor.

Gün boyunca farklı kesimlerden siyasiler, STK ve meslek oda temsilcileri ile Batman halkı tarafından HÜDA PAR'a taziye ziyaretleri gerçekleştirildi.

Batman’daki yerel ve ulusal basın temsilcisi gazeteciler de HÜDA PAR'a taziye ve başsağlığı ziyaretinde bulunarak, olaydan duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

Taziye için gelen gazetecileri HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cevher, İl Başkanı Davut Şahin, Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz ve partililer kabul etti.

Taziye ziyaretleri sırasında menfur olay ve sonrasında yaşananlar ile ilgili son durum ele alındı.

serkan-ramanli-veysi-demir.jpg

Gazeteciler adına söz alan Gazeteci Veysi Demir, Adana’da yaşanan menfur olayı kınadıklarını belirterek, “Batman’daki tüm gazeteciler adına geldik. Batman dışında olan meslektaşlarımız var. Onlar da selam ve taziyelerini ilettiler. Partinize yönelik bu menfur saldırıdan dolayı çok üzgünüz. Bu tür saldırıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Geçmiş olsun. Vefat eden Sacit Pişgin’e Allah’tan rahmet diliyoruz. Saldırıda yaralanan Adana İl Başkanı Salih Demir’e de şifalar diliyoruz. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın.” Dedi.

Ziyaret sırasında söz alan Milletvekili Ramanlı, gazetecilere duyarlılıkları için teşekkür etti.

Yaşanan menfur olay ile ilgili gazetecilere bilgi veren Ramanlı, menfur olayın seçim süreci ve sonrasında partileriyle ilgili bilinçli bir şekilde yapılan kara propagandaların sonucu olduğunu söyledi.

gazetecilerden-huda-para-taziye-ziyareti.jpg

Yaşanan elim hadisenin siyasetin toplumu ifsad edici yönünün bir meyvesi olduğuna dikkat çeken Ramanlı, “Bizim özellikle dikkat çekmeye çalıştığımız şuydu: yaşananlar siyasetin toplumu ifsad edici yönünün aslında bir meyvesidir. Yani siyaset kirli bir üslupla yapılmazsa, temiz bir üslupla, ahlaklı bir şekilde dürüst bir biçimde yapılırsa, mertçe yapılırsa, belki toplum böyle birbiriyle didişmeyecek böyle menfur saldırılarla karşılaşmayacağız. Belki insanlar daha çok birbirini sevecek daha çok kucaklaşacak daha çok yardımlaşacak.” Şeklinde konuştu.

Seçim sürecinde yapılan algı operasyonlarına işaret eden Ramanlı, “Maalesef geçtiğimiz seçim sürecinde özellikle partimize yönelik geliştirilen dil, kabul edilecek bir dil değil. Biz her ne kadar görmezden gelsek de suhuletle yaklaşsak da iftiralara usulünce cevap vermeye çalışsak da bir kesim, hak etmediğimiz ölçüde bize yönelik bir nefretle adeta dolduruldu. Bize düşmanlık üzerine adeta şekillendirildi. Algılar maalesef zaman zaman olguların önüne geçiyor. Bunun neticesini belki de kardeşimizin şehadetiyle bugün görmüş olduk.” İfadelerini kullandı.

Siyasetin kutuplaştırıcı, düşmanlaştırıcı dilden uzaklaşması gerektiğini belirten Ramanlı şöyle devam etti: “Siyasetçilerin sorumlu bir dil kullanmaları gerekir. Ötekileştirici, düşmanlaştırıcı bir dilin hiç kimseye faydası yoktur. Siyaset, medya ve bürokrasi bir bütün olarak sorumluluk üstlenmelidir. Adana'daki olayda şehid olan Sacit kardeşimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz. Allah mekânını cennet, makamını âli eylesin. Biz iyilik tohumları ekmek ve ıslaha yönelik çalışmalar yapmak üzere siyasetimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”

Ziyaret sonunda Ramanlı, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Gazeteciler, bu tür saldırıların hiçbir şekilde kabul edilemeyeceği, kısa zamanda olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini ifade ettiler.

gazetecilerden-huda-para-taziye-ziyareti-001.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55