,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

Gazeteciler 24 Temmuz’u Sason’da kutladı

Gazeteciler 24 Temmuz’u Sason’da kutladı
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’ nedeniyle Sason ilçesinde gazetecilere yönelik etkinlik düzenledi.

Batman'da ulusal ve yerel basın çalışanları, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Sason ilçesi Sevek Mesire alanında bir araya geldi.

24 Temmuz nedeniyle Sason’u ziyaret eden gazeteciler ilk olarak Sason Şehit Aileleri ve Gazilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ettiler. Sason’da esnaf ve halkla sohbet eden gazeteciler daha sonra Sason Kaymakamlığı’nın ev sahipliğinde Sason’un doğa harikası Sevek Mesire alanında yemekli toplantı düzenledi.

Kaymakam Murat Mete yıllık izinde olduğundan kaymakamlık adına gazetecileri Sason Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı Müdürü Şehmus Coşkun ağırladı.

24 Temmuz’u Sason’da kutlamak istedik

Etkinlikte söz alan Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’ ile ilgili bilgi vererek, “24 Temmuz’u gazeteci arkadaşlarımızla Sason’da kutlamak istedik. Bizlere ev sahipliği yaptığınız için teşekkür ederiz. Sayın Kaymakamımız Murat Mete’ye de bu program için teşekkür ederiz. Kendisiyle birlikte olmak isterdik. Kendisiyle telefonla görüşüp teşekkürlerimizi ileteceğim.” Dedi.

Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği’nin kuruluş amacı ve çalışmaları ile ilgili de açıklama yapan Demir, “Derneğimiz 17 Mayıs 2023 günü kuruldu. Yeni bir dernek olmamıza rağmen üye kayıtlarımızda iyi bir noktadayız.  Üye seçiminde tek ölçümüz; Meslek etiği, basın meslek ilkeleri ve basın ahlak yasasıdır. Amacımız sadece gazetecilik yapmaktır. Meslektaşlarımız arasında ayırım gözetmeden kimseyi dışlamadan ve ötekileştirmeden hizmet etmek istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

Gazetecileri Sason’da misafir etmekten mutluyuz

Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Coşkun da böyle anlamlı bir günde Sason’u seçmelerinden dolayı Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği üyesi gazeteciler ve Başkan Demir’e teşekkür ederek, “Bugün 24 Temmuz Gazeteciler günü nedeniyle ilçemizi ziyaret etmenizden, Sason’un güzel yeri Sevek Mesire alanında sizleri misafir etmekten ve sizlerle birlikte olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Gününüzü şimdiden kutluyorum. Bu etkinliğe vesile olan Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı ve üyelerinin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sason’a kaymakamlık ve bağlı kurumların çalışma ve projeleri ile ilgili bilgi veren Coşkun, “Sason’da yapmayı planladığımız 24 derslikli Temel Eğitim ve 24 derslikli Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  yapımı devam ediyor. Sason Kaymakamlığı yeni hizmet binası, Mereto Dağı’na yol yapımı ve turizme kazandırılması projesi, Sevek Mesire alanına yürüyüş yolu yapılması projeleri yanında Sevek’in korunması amacıyla güvenlik noktası oluşturulacak.  Yine Sason Merkez Camisi yıkımı gerçekleşti yerine 3 bin kişilik içinde otopark, Kur’an kursu, konferans salonu, bayan yeri olan yeni cami kompleksinin yapımına başlandı. Aykut Ozan mahallesi ve Tekinler mahallesinin kesiştiği yere çocuk ve aile  parkı yapılacak.” Şeklinde konuştu.

Gazeteciler Sason’un sorunlarını ve yapılanları kamuoyuna yansıtmak ve Sason’un tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla Sason’a daha sık geleceklerini belirttiler.

Sıcak ve samimi bir ortamda karşılıklı sohbet şeklinde devam eden program toplu resim çekimi ile sona erdi.

bab-ged-sason-gezisi.jpg

bab-ged-sason-gezisi-001.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55