,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 27 °C

Filistinliler Ramazan ayının ilk sabahında Mescid-i Aksa'ya akın etti

Filistinliler Ramazan ayının ilk sabahında Mescid-i Aksa'ya akın etti
Binlerce Filistinli, işgal rejiminin kısıtlamalarına ve askeri engellerine rağmen Ramazan ayının ilk günü Mescid-i Aksa'da sabah namazını kıldı.

Mukaddes Mescid-i Aksa, işgalin askeri engellerine meydan okuyarak, Kudüs şehri ve çevre mahallelerinden ve 1948'de işgal edilen bölgelerdeki Filistinlilerden gelen binlerce Müslüman'a önderlik etti.

İşgal kuvvetleri, cami ve işgal altındaki Kudüs'ün Eski Şehir çevresinde askeri engellerini sıkılaştırarak binlerce siyonist işgalciyi konuşlandırdı ve Batı Şeria'daki Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya ulaşmasını engellemeye devam etti.

Dün gece işgal kuvvetleri, işgal altındaki Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde askeri kısıtlamalar nedeniyle, Mescid-i Aksa'da teravih namazı kılmak üzere ibadet edenlerin girişini engelledi.

İşgal kuvvetleri, Mescid-i Aksa'nın ana kapılarından biri olan Bab el-Kattanin'de teravih namazı kılmak üzere halkın içeri girmesini engelleyerek Müslümanların ibadet etme haklarına engel oldu.

Kudüslü ve Filistinlilerden, mübarek Ramazan ayının ilk gününde Mescid-i Aksa'da sabah namazını kılmak, Aksa'yı savunmak, korumak ve üzerindeki kuşatmayı kırmak için seferberlik çağrıları başlatılmıştı.

Çağrılarda, Mescid-i Aksa'da sabah namazının yeniden kılınması için seferberliğin ve katılımın önemi vurgulanarak, başta Kudüs'ün her yerinden camiye ulaşabilen herkesin bulunmasının gerekliliği vurgulandı.

Kudüslü gruplar da Mescid-i Aksa ve buradaki Ribat'ın yeniden imar edilmesi ve özellikle Ramazan ayı boyunca yerleşimcilerin saldırı ve ihlallerine karşı koymak için önümüzdeki günlerde harekete geçme ve tetikte olmanın gerektiğine dikkat çekti.

Öte yandan işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'teki HAMAS hareketi, Mescid-i Aksa'daki ablukanın kaldırılması, Gazze'nin ve yiğit direnişinin zafere ulaşması ve mukaddes mekânların işgal rejimi ihlallerinden korunması için çağrıda bulundu.

Şehit İzzeddin El Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde de geçtiğimiz gün videolu yaptığı açılamada, Ramazan ayını cihad ve rabıta ile karşıladıklarını vurgulayarak Müslümanların Mescid-i Aksa'ya akın etmeleri çağrısında bulunmuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55