,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C

Filistinli şehidler için gıyabi cenaze namazı kılınıp dua edildi

Filistinli şehidler için gıyabi cenaze namazı kılınıp dua edildi
Batmanlılar, siyonist işgal rejimi tarafından bombardıman altına alınan Gazze'deki mazlum halk için gıyabi cenaze namazında ellerini semaya kaldırarak dua etti.

 

Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine düzenlenen saldırılar sonucu aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 8 bini çocuk 18 bini aşkın Filistinli şehid oldu, on binlercesi ise yaralandı.

HAMAS'ın "Aksa Tufanı" operasyonlarına destek veren Batman'daki İslami sivil toplum kuruluşları, işgal rejiminin Gazze saldırılarında şehid edilen Filistinli Müslümanlar için başlattıkları "Filistin için gıyabi cenaze namazı ve dua programları" haftanın her cuması yapılmaya devam ediyor.

Batman merkez Hamidiler Camiinde düzenlene Etkinliğe katılan sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkanı Fevzi Aydın, mazlum Filistin halkı için kentin 6 camisinde Cuma namazından sonra gıyabi cenaze namazı ve dua, pazar günleri ise sabah namazında Fetih Süresi okuma ve dua programlarının devam edeceğini belirtti.

"Batman'da 6 camide programlarımız devam edecek"

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkanı Fevzi Aydın

Filistin'de, Gazze'de siyonist işgalin barbarlığı, zulmü ve katliamının katlanarak devam ettiğine dikkat çeken Aydın, "Bizler de Batman'daki İslam'i STK'lar olarak bu zulme ve soykırıma dikkat çekmek için Filistin'deki, Gazze'deki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ilan etmek için iki aya yakındır geceli gündüzlü etkinlikler yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Batmanımızda 6 camimiz olan Pınarbaşı Mahallesi Hamidiler, 19 Mayıs Mahallesi Hacı Talat, Çamlıtepe Mahallesi Mehmet Emin Terece, Bahçelievler Mahallesi Kudret, Karşıyaka Mahallesi Hacı Musa ve Emekli TOKİ Mahallesi Hz. Halit Camilerinde Cuma günleri gıyabi cenaze namazı ve dua programı düzenliyoruz. Bu camilerimizde her hafta bu programlar yapılacak ve pazar günleri sabah namazlarında da Fetih süresi okuma ve dua edilecek." ifadelerini kullandı.

"Tüm çocuk kardeşlerimizi aileleriyle birlikte yürüyüşe katılmaya davet ediyoruz"

Batman'daki tüm vicdan sahibi ve duyarlı Müslümanlar halkı bu camilere beklediklerini belirten Aydın, ayrıca pazar günü yapılacak çocuk yürüyüşü etikliğine tüm duyarlı vatandaşların katılması çağrısında bulundu.

Aydın, "Çünkü müminlerin en büyük silahı olan duaya davet ediyoruz. Bu camilerimize bayanlar ve çocuklar da gelemiyor. Yine önümüzdeki pazar günü Batman'da, israilin Gazze'de yaptığı zulme dikkat çekmek ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ilan etmek için çocuk yürüyüşü olacaktır. Çocuk yürüyüşümüz saat 14.00'te Dört Yol mevkiinde başlayacak ve Gülistan Caddesinde yapılacak basın açıklamasıyla son bulacaktır. Bu etikliğimize tüm çocuk kardeşlerimizi aileleriyle birlikte katılmaya davet ediyoruz. Mümin olmanın ve insan olmanın gereğini yerine getirmek için bu tür etkinlikler yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55