,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

Filistinli gruplardan işgalci rejimin "Mescid-i Aksa'da yasak olmadığı" yalanlarına tepki

Filistinli gruplardan işgalci rejimin "Mescid-i Aksa'da yasak olmadığı" yalanlarına tepki
Filistinli İslami ve ulusal gruplar, işgalci rejimin, "Mescid-i Aksa'ya giriş kısıtlamalarının kaldırıldığı" iddialarının, Netanyahu hükümeti üzerindeki küresel baskıyı hafifletmek için ortaya atılan bir yalan olduğunu bildirdi.

Filistinli gruplar, işgal rejiminin, "Mescid-i Aksa'ya giriş kısıtlamalarının kaldırıldığı" yönünde iddilarının asılsız oldunu bildirdi.

Gruplar, yaptıkları ortak açıklamada, Müslümanların Kudüs şehrine girmesine ve Mescid-i Aksa'da namaz kılmasına izin verildiğine dair tüm söylentilerin "Netanyahu hükümeti üzerindeki küresel baskıyı hafifletmeyi" amaçlayan bir plan olduğunu kaydetti.

Batı Şeria'daki yüz binlerce Filistinlinin, mübarek Mescid-i Aksa'da namaz kılmasının yasak olduğunu hatırlatan Gruplar, siyonist rejimin, sahada yaptıklarının da tüm yalanlarını ortaya koyduğunu bildirdi.

Açıklamada, işgal kuvvetlerinin, Eski Şehir'in ara sokaklarına ve mahallelerine demir bariyerler yerleştirdiği ve işgal polisinin genç erkekleri tutuklayarak veya Mescid-i Aksa'ya girip orada namaz kılmalarını engelleyerek takip ettiği vurgulandı.

İslami ve Ulusal Gruplar, Kudüs'ü çevreleyen onlarca işgal kapısı ve kontrol noktasıyla Kudüs'ü çevresinden ayıran haksız ve ırkçı işgal tedbirleri nedeniyle on binlerce Filistinlinin hayatları boyunca Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı göremediğini ifade ederek, 30 yılı aşkın süredir tüm Gazze Şeridi halkının ise Kudüs'e girmekten mahrum bırakıldığını kaydetti.

Yüzlerce şeyh, vaiz ve ulusal şahsiyetin Mescid-i Aksa'ya girişinin yasaklandığı ve Kudüs şehrinden sınır dışı edildiğine belirten Gruplar, Mescid-i Aksa'nın vasisi olan Ürdün Vakıflarının bazı çalışanlarının camiden sınır dışı edildiği ve kendilerine verilen görevleri yapmalarının yasaklandığı vurgulandı.       

Gruplar, işgalcilerin Mescid-i Aksa'ya ve duvarlarına ibadet edenleri izlemek ve kısıtlamak için yerleştirdiği onlarca kamera ve casus kulesini hatırlatarak, bunun Kudüs'te ibadet özgürlüğünü kısıtlayan bir uygulama olduğuna işaret etti.                                                     

Tüm Filistin şehirlerinde kalan halkın tüm kesimlerini mübarek Mescid-i Aksa'ya gitmeye ve işgal kuvvetlerinin yayınladıklarına ve yanıltıcı medyasına dikkat etmemeye çağıran Gruplar, Müslümanları haftanın yedi günü, beş vakit Mescid-i Aksa'da namaz kılmaya ve kendilerini Cuma günleriyle sınırlamamaya davet etti.

İslami ve Ulusal Gruplar, işgalin Kudüs'e girişe getirdiği kısıtlamaların Mescid-i Aksa'yı ibadet edenlerden boşaltmayı ve tatilleri mübarek Ramazan ayının ikinci haftasına denk gelen siyonist aşırılık yanlılarının saldırılarına kurban bırakmayı amaçladığı konusunda uyardı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55