,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 24 °C

Filistinli Gazeteci Dr. Zahir Elbek: Filistin’deki direnişler özgür Kudüs içindir

Filistinli Gazeteci Dr. Zahir Elbek: Filistin’deki direnişler özgür Kudüs içindir
Son dönemde Filistin’in birçok kentinde yaşanan mücadeleyi anlatan Filistinli Gazeteci-Yazar Dr. Zahir Elbek, bu direnişlerin özgür Kudüs için olduğunu vurguladı.

Kudüs ve Tarihimiz Derneği (KUTAD) Ankara Şube Başkanı Filistinli Gazeteci-Yazar Dr. Zahir Elbek, özellikle Nablus ve Filistin genelinde yaşanan son gelişmeleri İLKHA'ya anlattı. Elbek, Nablus'un kuşatma altında olup çatışmalar ve şehitler olduğunu ve direnişin devam ettiğini aktardı.

Uzun süredir Filistin’de mücadelenin devam ettiğini belirten Elbek, birçok şehirde ablukanın olduğunu söyleyip en kısa sürede Allah’ın izniyle bu ablukanın kırılacağı temennisinde bulundu.

İşgalcilerin Gazze'den 2005'te kaçtığını ve Gazze’de mücadelenin devam ettiğinin altını çizen Elbek, “Şu an savaş yok. Gazze'de Kassam Tugayları ve diğer direniş harekatları roket vesaire atıyor. Bu mücadele Kudüs için, Özgür Kudüs için devam ediyor. Son zamanlarda yani son aylarda artık Batı Şeria'da mücadele devam ediyor. Filistin davası çok önemli. Çünkü Batı Şeria da 4 milyon Filistinli var. Batı Şeria da aynı zamanda işgalcilere çok yakın, işgalciler ve Yahudi yerleşimciler var. Sadece Nablus'da değil, Nablus ve Cenin hem de son zamanda El-Halil şehri de bu direnişe dahil oldu. Bu direniş çok önemli ve etkili.” dedi.

“Artık işgalciler gerçekten huzurlu bir hayat yaşamıyorlar”

Batı Şeria'nın durumunun farklı olduğunu belirten Elbek, “Batı Şeria’da sadece siyonist askerler değil, aynı zamanda ne yazık ki Mahmud Abbas kuvvetleri de var. Mahmud Abbas kuvvetleri ve siyonist askerlerinin amacı direniş ve Filistinlileri yok etmek. Bunların dışında tabi ABD ve Avrupa Birliği milyon dolar Batı Şeria'ya yani işgalcilere verdi. Niye? Yeni nesil ve Batı Şeria'daki Filistinli gençler mücadele etmemeleri için yardımda bulunuyorlar. Bunlara rağmen bu yeni nesil, (2000 yılından sonra doğan nesil) Oslo nesli. Oslo anlaşmasından sonra doğdular. Bu nesil Filistin'de mücadele ediyor. Şimdi şehitlerimiz ve direniş adamları, 20 yaşında, 19 yaşında, 25 yaşında en büyük 30 yaşında yani Oslo anlaşması olduktan sonra doğdular. Bu da çok önemli aslında. Tabi bu çok etkili bir direniş oldu. Artık işgalciler gerçekten huzurlu bir hayat yaşamıyorlar. Özellikle Yahudi yerleşimciler, Nablus da ve Ramallah'ta vesaire buralarda huzursuz yaşıyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Filistinli mücahitler vazgeçmeyecekler ve mücadeleye devam edecekler”

Filistinlilerin yaptıkları operasyonlar ve mücadelenin çok etkili olduğunu vurgulayan Elbek, şu ifadelere yer verdi:

“Cenin Kampı ve Nablus eski beldesini çok güzel bir şekilde savundular. Önceden siyonist askerler kolay kolay Batı Şeria'daki şehirlere girip dolaşıyor, istediği adamları ve kadınları tutukluyorlardı ama artık bu bitti. Çünkü artık bir direniş var. ‘Aslanlar Yuvası’ diye bir örgüt kuruldu. El Hamas gibi diğer direniş harekatları destekliyor onları, İslami Cihat aynı şekilde hepsi artık direnişe devam ediyorlar. Onun için artık Nablus'da ki mücahitler abluka altında. Abluka ne yazık ki devam ediyor. Allah'ın izniyle emin olun bu abluka kırılacak. Çünkü Filistinli mücahitler dayanıyor ve sabrediyorlar. Bu da çok önemli. Vazgeçmek yok, vazgeçmeyecekler ve mücadeleye devam edecekler.”

“Siyonistler sadece insanları katletmiyorlar, zeytin ağaçlarını da sürekli katlediyorlar”

Son olarak Elbek, “Sadece ekim ayında neredeyse 29 şehidimiz vardı. Tabi şehitler arasında çocuklar ve kadınlar vardı. Ayrıca şehitler arasında Filistinli bir damat vardı. Şehit olduğu gün, düğünü vardı. Bunlarla birlikte 16 direniş adamı şehit oldu. Mücahitler mücadele ederken Nablus ve Cenin'i savunduğu zaman şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Kudüs'te de bir şehidimiz var, 2 gün önce şehit oldu. Kudüs'te direniş devam ediyor, baskı devam ediyor. İşgal devletinde bir seçim oldu. Siyonist partilerin seçim sloganı, ne kadar Filistinlileri katlediyorsa oy alıyorlar. Bunun için Filistin'de çok arkadaşımızı katlettiler. Hem de sadece insanları katletmiyorlar zeytin ağaçlarını da sürekli katlediyorlar. 3 gün önce 100 tane zeytin ağacı işgalciler tarafından söküldü. Gazze'de abluka devam ediyor, aynı zamanda ne yazık ki durum bu şekilde devam ediyor.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55