,
  • BIST 10091.04
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 30 °C

Filistinli Doç. Dr. İslam Aselya: Allah’ın izniyle zafer bizim olacaktır

Filistinli Doç. Dr. İslam Aselya: Allah’ın izniyle zafer bizim olacaktır
Malatya’da düzenlenen mitingde konuşan Filistinli Gazi Doç. Dr. İslam Aselya, “Aksa Tufanı” operasyonunu, Allah için, Mecsid-i Aksa için ve ümmetin gururu için yaptıklarını belirtti.

Malatya STK Platformu tarafından, işgalci çetelerin Gazze saldırısını kınamak ve HAMAS mücahitlerine desteklerini açıklamak için Büyükşehir Belediyesi arkasında bulunan otopark alanında miting düzenledi. Sık sık tekbirlerin getirildiği ve sloganların atıldığı mitingte, işgal rejiminin sözde bayrağı yakılarak ayaklar altına alındı. 

Yağışa rağmen katılımın yüksek olduğu miting, Hafız Yakup Kanar’ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Talha Tuğrulca’nın açılış konuşmasıyla devam etti.

“Kudüs, her Müslümanın davasıdır”

Tuğrulca, “Bizler hayattayken mucize olarak gördüğümüz Aksa Tufanı’nı ve orada ümmetin izzetini ayakta tutan bir avuç yiğide destek vermek için buradayız. Onların yaşadıkları acıyı, sıkıntıları buradaki her bir kardeşimizin kalbinde hissettiğini ve bununla Allah’a yaklaştığını ve Allah’a kulluk yaptığına iman ediyoruz. Ve bununla Allah bu ümmete zaferler verecektir. Bizim için Mescid-i Aksa, asla ve asla bir toprak davası değildir, bir ırkın davası değildir. Kudüs, bizim imanımızdır, bizim akidemizdir, bizim ortak geleceğimizdir. Onun için Kudüs, her Müslümanın davasıdır.” dedi.

“Gazze direnişi, tarihinin en büyük şanlı mücadelesini veriyor”

Talha Tuğrulca’nın ardından söz alan İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Doç. Dr. Halit Bekiroğlu, İşgalci çetelerin Gazze’ye yaptığı saldırının bugün 9’uncu günü olduğunu belirterek, “Gazze direnişi tarihinin en büyük şanlı mücadelesini veriyor. Öldürülen çocuklarımızı gördüğünüzde umutsuzluğa kapılıyorsunuz, şu anda Sanavut kentini direniş vurmuş durumda. İsrail’in o kutsal toprakları işgal ettiği tarihten beri kuzey komutanlığı denilen bina ilk kez bu savaşta vuruldu. Bunun ne manaya geldiğini de şöyle anlatayım. 1948’den beri o binaya dokunan olmamıştı. Ve Gazze’deki Müslümanlar evleri asla vurmuyorlar onlar nokta atışıyla israil'e ait askeri bölgeleri vuruyorlar ve hiçbir şekilde kadınlara ve çocuklara dokunmuyorlar.” açıklamasını yaptı.

“Bu sabah Tel Aviv’i sel bastı ve israil kara harekâtından geri adım atmak zorunda kaldı”

Doç. Dr. Bekiroğlu, “Değerli kardeşlerim basında birçok görüntülerde israil şunu yapıyor. İsrail, Ramallah'ta, Cenin’de ve diğer kentlerde sokakta yürüyen ve hiçbir şeyle alakası olmayan 3-5 genci yakalıyorlar ve kendilerine ait binalara götürüyorlar. Sonradan HAMAS’lılar burada diye binaya saldırı yapıyorlar ve gençleri katlediyorlar. Ve bunu 60-70 HAMAS’lıyı yakaladık diye dünyaya servis ediyorlar. Gördüğünüz tüm görüntüler bu tür görüntülerdir. Bu sabah Telaviv’i sel bastı ve israil kara harekâtından geri adım atmak zorunda kaldı. Oysa mücahitler tünellerde kara harekâtını gelecek tankları bekliyorlardı.” ifadelerini kullandı.

“Dünya ve İslam coğrafyası bizi görmezden ve duymazdan geliyor”

Aksa Tufanı operasyonundan şimdiye kadar 15 ve toplamda 35 yakınını Kudüs davasında kaybeden ve kendisi de gazi olan misafir konuşmacı Filistinli Doç. Dr. İslam Aselya, işgalci çetelerin Filistin’i işgal ettikten sonra 75 yıldır, çocuk genç, kadın yaşlı demeden herkesi katlettiğini, zindana attığını ve zindanda her türlü işkencelerden geçirdiklerini ve topraklarının her gün işgal edildiğini belirtti. Aselya, o kadar seslenmelerine rağmen ne dünyanın ne de İslam ülkelerinin seslerini duymadıklarından yakındı.

“Aksa Tufanı işgalcilere kök söktürdü”

Yaklaşık 15 yıldır Gazze’nin açık hapishane görümünde olduğunu ve su, elektrik ve gazın sınırlı verildiğine dikkat çeken Doç. Dr. Aselya, her türlü kıt imkana rağmen HAMAS’ın kendi silahını, İHA’sını ve roketlerini ürettiğini ve hiçbir ülkenin yardımı olmadan Kassam Tugayları kahramanları tarafından Aksa Tufanı’nın başlatıldığını ve işgalcilere kök söktürdüğüne dikkat çekti.

“Allah’ın izniyle zafer bizim olacaktır”

Aselya, “Biz bu savaşı; Allah için, Mecsid-i Aksa için ve ümmetin gururu için yaptık. Kardeşlerim, biz sizden çok dua bekliyoruz. Bedel tabi olacak ama Allah’ın izniyle zafer bizim olacaktır.” diye konuştu.

“İsrail bir devlet değil, emperyalizm tarafından kurulmuş ve desteklenen bir terör örgütüdür”

Siyonist işgalcilerin yaptığı soykırımı lanetlemek ve Filistinli kardeşlerinin yanında olduklarını göstermek için alanda olduklarını kaydeden Eğitim Bir-Sen Malatya 1 Nolu Şube Başkanı ve Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Hüseyin Söylemez, “Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur’ diyerek Siyonizme karşı onurluca direnen kardeşlerimize omuz vermek, kutlu direnişi selamlamak için buradayız. İkiyüzlü suskunluğa karşı insanlık onurunu haykırmak için buradayız. Ve dünyanın tüm iyi insanlarına “zulmün ateşi insanlığı kuşatıyor” uyarısında bulunmak için buradayız. Aziz kardeşlerim… Sözün bittiği yerdeyiz. İkiyüzlülüklerin zulmü azdırdığı zamandayız. Soykırımcı siyonistler Filistin’de katliam yaparken, Susanların kıyameti zorladığı zamandayız. Evet, bugün Filistin’de mazlumların kanı üzerine kurulmuş bir rejim var. O şebekeye kimileri devlet diyor.  Hayır, israil bir devlet değildir. israil, emperyalizm tarafından kurulmuş ve desteklenen bir terör örgütüdür.  İsrail, bütün dünyaya kötülük yayan, soykırımcı bir organizasyondur. İşte… Bu rejime karşı direnen bir avuç insan, Bugün, bütün dünyanın onurunu tutmaya çalışan o halk katlediliyor. İnsanlık nerede, Onur nerede? Bugün Filistin’de can pazarı kurulmuş… Gazze’de çocuklar ölüyor! Gazze’de kadınlar ölüyor! Gazze’de ihtiyarlar ölüyor! Gazze’de insanlık ölüyor! Kan üzerine yükselmiş Batı Medeniyeti katille aynı safta… Ey insanlık neredesin? Biz biliyoruz, Filistin’de kardeşlerimiz onurlarıyla şehit oluyor. Dünyanın kötülüğü ise geride kalanların yakasına yapışıyor.” dedi.

Miting, Abdurrahman Ateş’in yaptığı dua ve “Filistin İçin yola Çıkıyoruz” sloganıyla araç konvoyu tertiplendi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55