,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

Filistin'e destek için "Filistin'de Soykırıma Dur De!" eylemi düzenlenecek

Filistin'e destek için "Filistin'de Soykırıma Dur De!" eylemi düzenlenecek
Memur-Sen Konfederasyonu, yarın 81 ilde Filistin'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek amacıyla işyerlerinde "Filistin'de Soykırıma Dur De!" yazılı kokartlar takacak.

 

Memur-Sen, yarın 81 ilde gerçekleştirilecek eylemle siyonist işgal rejiminin Filistin'de uyguladığı zulme dikkat çekmek için "Filistin'de Soykırıma Dur De!" yazılı kokart takarak farkındalık oluşturacak.

Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen (EBS) İstanbul 3 No'lu Şube Başkanı Erol Ermiş, konuyla ilgili İLKHA muhabirine konuştu.

"ABD, AB ülkeleri ve bazı ülkeler katil israilin yanında durmak suretiyle oradaki zulmün devamını sağlıyor"

İşgal rejiminin 75 yıldır her türlü zulmü gerçekleştirdiğine dikkat çeken Ermiş, "Kadın, çocuk, yaşlı demeden; katliamlarına, soykırımına devam ediyor. Hatırlarsınız; her Ramazan ayında özellikle Filistin topraklarına, özelliklede Gazze'ye saldırmayı tercih ediyor. Bu defa 7 Ekim'de HAMAS'ın yaptığı baskını gerekçe göstererek orantısız bir güç kullanmaya devam ediyor. Bunun neticesinde oradaki mücadele devam etmekle beraber dünyanın dört bir tarafında gerek Müslümanlar gerek insan hakları savunucuları sürekli gösteri ve eylemler yapıyor. Orada yapılan soykırımı durdurmak için elinden geleni yapıyor. Ancak özellikle ABD, AB ülkeleri ve bazı ülkeler katil israilin yanında durmak suretiyle oradaki zulmün devamını sağlıyorlar. Bugün Gazze'de hiç olmadığı kadar büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Bizim ne yapıp edip bu dramı bitirmemiz ve orada ateşkesi sağlamamız lazım çünkü mabedlerden tutun okullara, okullardan tutun hastanelere kadar her yeri bombalıyor. Ölü sayısı 10 bini geçmiş durumda ve bunların %40'ından fazlası da maalesef çocuklardır sonrasında sayı olarak kadınlar çoğunluktadır. Bunlar; Filistinlilerin hem çoğalmaması hem doğan çocukların büyümemesi için ellerinden geleni yapıyorlar."dedi.

"Dünyanın her tarafında merhametli insanlar, zulme karşı olan insanlar her türlü tepkiyi göstermeye devam ediyor"

İşgal rejimi zulmünü arttırdıkça dünyanın her tarafından insanların uygulanan soykırıma tepki göstermeye devam ettiğini ifade eden Ermiş, "Amerika'da dün 300 binin üzerinde insan yürüdü hemen hemen her ülkede ciddi yürüyüşler yapılıyor, boykot çağrıları yapılıyor ve bütün bunlar artık israilin ilk günlerdeki sözde haklılığını tamamen boşa çıkarmış durumda çünkü israilin yaptığı zulmün ne kadar orantısız bir güç kullanma şekli olduğunu bütün dünya gördü. Dolayısıyla bu eylemler, boykot ve mitingleri bir takım insanlar belki küçümsüyor olabilir ancak bunların hiçbir faydası yoksa bile tarihe not düşmek açısında son derece önemli olduğunu değerlendiriyoruz. Dünyanın her tarafında merhametli insanlar, zulme karşı olan insanlar her türlü tepkiyi göstermeye devam ediyor ve bu gösterilerin devam etmesini istiyoruz. İsrail yaptığı işin ne kadar yanlış olduğunu görene kadar bu işler mutlaka devam etmelidir. İsrailinde güçten anladığını çok iyi biliyoruz." şeklinde konuştu.

"81 ilimizde halkımız sokağa döküldü"

Ermiş, "Bu bağlamda Türkiye'de hem devlet hem millet olarak üzerimize düşeni yapmaya biz gayret ediyoruz. Olaylar başladığından bu yana; Büyük Filistin Mitingi, Büyük Filistin Yürüyüşü, konsolosluklar önünde eylem bunu gibi 81 ilimizde halkımız sokağa döküldü. Özellikle Batman ve Diyarbakır'da kitleler halinde büyük gösteriler oldu, Ankara'da yine aynı şekilde İstanbul'da zaten en büyük eylemlerdi. Biz bu eylemlerin devam etmesinden yanayız taki israil durdurulana kadar." değerlendirmesinde bulundu.

"Filistin'de Soykırıma Dur De!"

Memur-Sen'in Tüm Türkiye'de sivil toplumla beraber yapılan eylemlere katıldıklarını ancak sendika olarak ayrıca değişik etkinliklere imza attıklarını dile getiren Ermiş, "Her iş kolumuz, kendine göre eylem yapıyor. Yarın'da (7 Ekim Salı) Memur Konferderasyonu olarak işyerlerinde kokart takma eylemi yapacağız. 'Filistin'de Soykırıma Dur De!' yazılı kokartlarımızı ceket yada gömleklerimize yapıştırarak işyerlerimize giderek yarın gün boyunca işyerlerimizde bu şekilde çalışacağız; aynı zamanda bu kokartların sosyal medyada da kullanılmasını sağlayacağız. Soykırıma dur de etkinliği yaparak dikkatleri Filistin üzerine çekmeye devam edeceğiz. İsrail zulmünü tüm dünyanın gözüne sokana kadar eylemlerimize devam edeceğiz. İnanıyorum ki birgün Filistin mutlaka özgür olacak ve Filisitin'e zulmedenler yaptıklarına pişman olacaklar. Ben o günlerin çok uzakta olmadığını düşünüyorum çünkü zalim, zalimleştikçe sonunu da hazırlıyor diye değerlendiriyorum. Biz bu sonun hızlanması içinde gerek Türkiye'deki Müslümanlar gerek dünyadaki Müslümanlar olarak gerekse zulme karşı duran sağduyulu insanlar olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz inşallah"ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55