,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C

Filistin'deki şehidler için gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi

Filistin'deki şehidler için gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik yaptığı saldırılar sonucu şehid olan Filistinli Müslümanlar için Batman'da halkın yoğun katılımıyla gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi.

Batman Sivil Toplum Platformu tarafından Filistinli şehidler için "Gıyabi cenaze namazı ve dua" temasıyla bir dua program düzenlendi.

Hamidiler Camiinde düzenlenen programda cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılan vatandaşlar, Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü ve Filistinli Müslümanların savaştan zaferle ayrılması için gözyaşları içerisinde dua etti.

Hanımların da katılım gösterdiği programın ardından İLKHA'ya konuşan vatandaşlar, birlik çağrısında bulundu.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin

"Mütemadiyen Müslümanların kanını akıtmaktadırlar"

Düzenlenen programa katılan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, "Filistin'deki şehidler için gıyabi cenaze namazı kılındı, Müslümanların muzaffer olması, Kudüs'ün özgürlüğü için dualar yapıldı. Batman halkı Müslüman bir halktır. Çok ciddi bir teveccüh vardı. Ümidimiz o dur ki Allah israili kahreder. Bunlar var olduktan bu yana sürekli Müslümanlara bela olmuşlar. Mütemadiyen Müslümanların kanını akıtmaktadırlar. İnşallah bu savaş israilin sonu, Müslümanların zaferlerinin başlangıcı olur." dedi.

Sait Demirtaş

"Müslümanlar var güçleriyle onlara yardım etmeli"

Filistin'de şehid edilenler için acı yaşadıklarını vurgulayan Sait Demirtaş, "Allah Filistinlilere yardım etsin. Allah şehidleri affetsin. Onlar için yanıyoruz ama elden bir şey gelmiyor. Müslümanlar var güçleriyle onlara yardım etmesi lazım. Halkı Müslüman olan İslam ülkelerinin liderleri bir şeyler yapsaydı her şey zaten hallolurdu." diye konuştu.

Mehmet Biçen

"Rabbim Müslümanlara zaferler nasip etsin"

Gıyabi cenaze namazı etkinliğine katılan bedensel engelli Mehmet Biçen, "Rabbim bombalar altında şehid olan Filistinli kardeşlerimizin hakkını onlara bırakmasın. Rabbim bir an önce onları helak etsin. Rabbim oradaki Müslümanlara zaferler nasip etsin. Gazze'deki şehidler için gıyabi cenaze namazı kıldık, dua ettik." ifadelerini kullandı.

Havva Fidancı

"Müslümanlar gözümüzün önünde şehid oluyorlar"

Havva Fidancı ise şunları söyledi: "Filistinliler için arkadaşlarımızla toplandık. Arkadaşlarımızla Filistinliler için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Okulda da toplu dua ediyoruz. Oradaki katliama karşı bir tepki gösterilmesini istiyoruz. Çünkü oradaki Müslümanlar gözümüzün önünde ölüyorlar, şehid oluyorlar." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55