,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 25 °C

Filistin'deki direniş gruplarından ortak karar: Esir takasından önce saldırılar tamamen durmalı

Filistin'deki direniş gruplarından ortak karar: Esir takasından önce saldırılar tamamen durmalı
Filistin'deki 5 direniş grubu, yaptıkları ortak açıklamayla esir takasının ancak kalıcı bir ateşkes ve işgal saldırılarının tamamen durmasına bağlı olduğunu vurguladı.

Filistin'deki direniş gruplarından HAMAS, İslami Cihad, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi ile Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Komutanlığının yetkilileri Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bir toplantı düzenledi.

Toplantı sonrası gruplar ortak bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre taraflar, Gazze Şeridi, Batı Şeria ve Kudüs'te Filistin halkına yönelik devam eden siyonist saldırılar kapsamında Aksa Tufanı'ndaki gelişmeleri ve bu saldırıyı sürdürülebilir bir şekilde durdurmaya yönelik siyasi adımları ele aldı.

Taraflar, Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkının, insanları, ağaçları, taşları, tüm sivil, sağlık, eğitim kurumlarını ve ibadethanelerini hedef alan soykırım savaşına rağmen yerinden etme projelerini karşı duran kahramanca kararlılığını övdü.

Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın direniş sonucu kırıldığını vurgulayan taraflar, Gazze'nin yeniden inşası için uluslararası bir girişim başlatılması ve yeniden yapılanma aşamasında acil olarak hazırlanmış konutlar sağlanmasının gerekliliğini vurguladılar.

Taraflar, Filistin meselesinin bir toprak, insan ve mukaddesatlar meselesi olduğunu, çözümün ancak işgalin ve her türlü siyonist yerleşimin sona ermesiyle mümkün olabileceğini kaydetti.

İstisnasız tüm tarafları barındıran, kapsayıcı ve bağlayıcı bir ulusal toplantı çağrısında bulunan taraflar, Gazze Şeridi'nin sözde geleceği için ortaya sunulan tüm çözüm ve senaryoların reddedilerek; kapsamlı bir Filistin ulusal mutabakatından ortaya çıkan bir ulusal birlik hükümetinin kurulmasına dayanan Filistin ulusal çözümü sunulması çağrısında bulundu.

Direniş grupları, esir takasının gerçekleşmesi için şartlarının; kalıcı bir ateşkes, siyonist saldırıların tamamen durması ve işgalin Gazze'den çekilmesi olduğunu vurguladı.

Taraflar, ayrıca herkesin katılacağı özgür, adil ve şeffaf seçimlerde tam orantılı temsil sistemine göre genel seçimler (başkanlık, yasama konseyi ve ulusal konsey) aracılığıyla Filistin siyasi sistemini "demokratik temeller üzerinde geliştirme ve güçlendirme" konusunda mutabakata vardı.

Taraflar son olarak başta Gazze Şeridi halkı olmak üzere işgal altındaki topraklarda şehit olanları rahmetle anarak, yaralılara acil şifalar diledi ve dünya genelindeki Filistin'e destek eylemlerini selamladı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55