,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 24 °C

Filistin Yasama Konseyi Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr şehid oldu

Filistin Yasama Konseyi Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr şehid oldu
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında, Filistin Yasama Konseyi (PLC) Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr'ın ailesinden bazı kişilerle birlikte şehid olduğu belirtildi.

HAMAS, Filistin Yasama Konseyi'nin başkan vekili olan ve siyonist bombardımanı sonucu yaralandıktan sonra Yüce Allah'a şehid olarak yükselen ulusal lider ve öncü şahsiyetlerden Dr. Ahmed Bahr'ın (Ebu Ekrem) şehid olduğunu duyurdu.

HAMAS'tan yapılan taziye açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

İslami Direniş Hareketi (HAMAS) olarak biz, kitlelerin yasını tutuyoruz. Filistin halkımız, Arap ve İslam milletimiz, parlamenter konseylerimiz ve birliklerimiz ve dünyanın her yerindeki özgür insanlar, Filistin ulusal mücadelesinin ulusal lideri ve büyük sembolü, Filistin Yasama Konseyi'nin sözcü vekili, Yüce Allah'ın huzuruna şehit olarak yükselen Dr. Ahmed Bahr'ın yasını tutuyoruz.

Büyük ulusal lider (Ebu Ekrem), Filistin halkımızın, onların meşru mücadelesinin ve haklı davasının hizmetinde, fedakârlıklarla, mücadelelerle ve olağanüstü parlamento çalışmalarıyla dolu bir kariyerin ardından şehit olarak aramızdan ayrıldı. Kendisi bir ulusal sembol, bir rehber, bir öncü, ulusal hakların ve değişmezlerin savunulması konusunda bir vekildi. Bunların başında Kudüs, Mescid-i Aksa ve tutsaklar yer alıyordu. Onun yolu, mücadelesi ve fedakârlıkları, halkımızın toprakları ve kutsal mekânları özgürleştirmeye giden yolunun kilometre taşlarından biri olmaya devam edecek. Biz HAMAS hareketi olarak, şehit lider Ahmed Bahr'ın (Ebu Ekrem) kanı dökülürken, halkımız ve yiğit direnişimiz, Mescid-i Aksa selinde kahramanca savaşını tüm inanç, metanet, bilgelik ve yetenekle sürdürüyor.  Uzun ve sürekli mücadele tarihimiz boyunca önderlerimiz ve halkımızdan çıkan tüm şehit kafileleri, işgal yenilene kadar yurt içi ve yurt dışındaki tüm alanlarda halk kitlelerimiz arasındaki direniş ruhunu körükleyecek yakıt olacaktır.

Arap, İslam ve uluslararası parlamentolara, siyonistlerin Gazze Şeridi'ndeki Yasama Konseyi binasını bombalama ve yıkma suçunu hatırlatıyoruz. Bunun kınanması ve kriminalize edilmesi, durdurulması için baskı yapılması için acil ve etkili eylemlere ihtiyaç duyulmasını gerektirmektedir. İşgalin saldırganlığına karşı mücadele edelim, faillerini uluslararası mahkemelerde kovuşturmaya çalışalım, işgalin suçlarına ve Amerika'nın onlara verdiği desteğe karşı yüksek sesle sesimizi yükseltelim, halkımızın yanında duralım ve onların kurtuluş ve geri dönüş konusundaki meşru isteklerini destekleyelim. Cenab-ı Allah, şehidin reisi Ahmed Bahr'a (Ebu Ekrem) rahmet eylesin, onun katındaki makamını, peygamberler, sıddıklar, şehitler, salihler ve iyi sahabelerle birlikte yükseltsin'' (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55