,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C

Filistin Vakfı'ndan Gazze için farkındalık etkinliği

Filistin Vakfı'ndan Gazze için farkındalık etkinliği
Filistin Vakfı, "Dünya Kudüs Haftası" münasebetiyle Gazze'de yaşananlara dikkati çekmek amacıyla Eyüpsultan'da düzenlediği farkındalık etkinliği düzenledi.

 

Eyüpsultan Meydanı'ndan cuma namazı sonrasından başlayan ve 4 Şubat Pazar akşamına kadar devam edecek etkinlik kapsamında çocuklar için Kudüs ve Mescid-i Aksa temalı boyama etkinlikleri, Minia Kudüs tırı ve resim sergisi gerçekleştirilecek.

Etkinlik kapsamında ayrıca Filistin yararına kurulan kermeste, el yapımı oyuncaklar, Kudüs maketi, filistin bayraklı tespih, puşi gibi ürünler de satışa sunuluyor.

"Yaptığımız etkinliklerle Gazze'ye dikkat çekmeyi amaçlıyoruz"

Yapılan etkinlikle ilgili İLKHA muhabirine konuşan Filistin Vakfı Koordinatörü Saadet Gelembe, "Etkinliğimizin amacı, işgalci israilin Mescid-i Aksa'yı, Kudüs'ü ve Filistin'i işgaline dikkat çekmek, özelde de Mescid-i Aksa'nın önemini vurgulamak. Birçok ilde fotoğraf sergisi ve çeşitli etkinliklerle birlikte Minia Kudüs tırımızı sergiledik. Gazze'deki olayların cereyan etmesiyle beraber Üsküdar'da daha geniş kapsamlı etkinlikler yaparak projemizi genişlettik. Yaptığımız etkinliklerle Gazze'ye dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Şu an Eyüp'teyiz. Burada Mescid-i Aksa için bilinçlendirme çalışması yapacaktık ama Gazze'de yaşanan soykırım nedeniyle şu anda dikkatleri Gazze'ye çekmek zorundayız." dedi.

"Gazze'ye nefes olmak, susmamak, unutturmamak için hep beraber burada olmak zorundayız"

Gelembe, "Şu anki direnişin ana sebebi Mescid-i Aksa'dır. Mescid-i Aksa'nın mukaddesatını korumak için yapılan bir mücadeledir. Bu mücadele için susmamak, haykırmak, farkındalık oluşturmak, sesimizi duyurmak, amacıyla bu etkinliği yapıyoruz. Allah'ın izniyle bu projemiz 4 Şubat'a kadar devam edecek. 2-4 Şubat arasında gün boyunca Eyüpsultan meydanında olacağız. Halkımızı buraya davet ediyoruz. Gazze'ye nefes olmak, susmamak, unutturmamak için hep beraber burada olmak zorundayız." diye konuştu.

Söz konusu projeyi daha önce Dünya Kudüs Haftası sebebiyle Ankara'da başlattıklarını hatırlatan Gelembe, "Orada bir hafta boyunca diğer etkinliklerle birlikte tırımızı sergiledik. Manevi anlamda da Eyüpsultan'da olması da ayrıca bir farklılık. İnşallah amacına ulaşır, Gazze'nin haykırışına ses olur, yaralarına merhem olur. Bütün halkımızı davet ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55