,
  • BIST 9973.83
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C

Filistin Esirler Kulübü: Gazzeli tüm esirler sistematik infazlara ve cinayetlere maruz kalıyor

Filistin Esirler Kulübü: Gazzeli tüm esirler sistematik infazlara ve cinayetlere maruz kalıyor
Filistin Esirler Kulübü, Gazze'den esir alınan 27 kişinin işgal tarafından öldürüldüğünün siyonist medya tarafından itiraf edildiğine dikkat çekerek, bunun Gazzeli esirler arasında daha fazla şehidin bulunduğunun bir kanıtı olduğunu vurguladı.

Filistin Esirler Kulübü, işgal medyasının Gazze'den esir alınan yaklaşık 27 Filistinlinin işkence, kötü muamele ve en temel haklardan mahrum bırakılarak katletildiğini aktardığını hatırlattı.

Bu itirafın, "Gazze tutukluları arasında daha fazla şehit bulunduğunun bir göstergesi" olduğunu vurgulayan Kulüp, "Gazze'den gelen tüm esirler, işgal kamplarında sistematik infazlara ve cinayetlere maruz kalıyor ve bu, 7 Ekim'den sonra saldırının başlamasından bu yana uyardığımız şeydi." dedi.

Söz konusu suçun, işgalcilerin bugüne kadar Gazze'deki tutuklulara karşı zorla kaybetme suçunu işlemeye devam ettiği bir dönemde ifşa olduğunu ifade eden Kulüp, işgalin esirlere yönelik suçlarına dair tanık beyanlarına daha önce şahit olduklarını, bu nedenle son yaşananların kendilerini şaşırtmadığını kaydetti.

Kulüp, bu suçun durdurulması için çeşitli düzeylerde tüm uluslararası kurumlara yönelttikleri çağrı ve taleplerin, işitilmediğini vurguladı.

Kulüp, "153 günlük saldırının ardından işgal, Gazze'deki tutuklular konusunda herhangi bir veri açıklamayı reddediyor. Mahpus işlerinde uzmanlaşmış insan hakları kurumlarının karşılaştığı en büyük zorluk bu sorundur." ifadelerini kullandı.

Esirler Kulübü şunları ekledi: "Gazze'de devam eden kara savaşı sırasında işgal tarafından yayınlanan ve yüzlerce kişinin çıplak ve insan onurunu zedeleyen koşullarda gözaltında tutulduğuna dair korkunç sahneler içeren fotoğraf ve videolar, onlara karşı işlenen suçların seviyesi açısından neyin daha tehlikeli ve daha büyük olduğunun bir göstergesi olmak için yeterlidir."

İbrani Haaretz gazetesi, bugün yaptığı bir haberde, işgal kuvvetlerinin Gazze'ye yönelik saldırının başlamasından bu yana Gazze'den 27 Filistinli esiri işgal merkezlerinde katlettiğini itiraf etti.

Gazete, işgal ordusu sözcüsünün, tutukluların çoğunun siyonist "SD Timan" ve "Anatout" üslerinde şehit edildiğini aktararak, "bazı mahkumların daha önce sağlık sorunları yaşayanlar veya savaş sırasında yaralananlar" olduğunu iddia etti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, siyonist işgalin, "son 24 saat içinde Gazze Şeridi'nde ailelere karşı 9 katliam yaparak 83 kişi şehit ettiğini, 142 kişiyi de yaraladığını" duyurdu. Bakanlık, şehit sayısının 7 Ekim'den bu yana 30 bin 800'e, yaralı sayısının da 72 bin 298'e yükseldiğini bildirdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55