,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 24 °C

Filistin direnişi tünellerde işgal askerlerini pusuya düşürüyor, kara ve hava araçlarını hedef alıyor

Filistin direnişi tünellerde işgal askerlerini pusuya düşürüyor, kara ve hava araçlarını hedef alıyor
Gazze'deki Filistinli direniş grupları, işgal kuvvetlerine karşı çatışmalara devam ediyor; işgal İHA'larını, askeri araçları ve binalarda saklanan askerleri hedef alıp düşman saflarında ölüm ve yaralanmalara neden oluyor.

 

HAMAS hareketinin askeri kanadı Kassam Tugayları ve Filistin Mücahit Hareketi'nin askeri kanadı Mücahid Tugayları, Gazze Şehri'nin Zeytun Mahallesi'nin güneyinde SAM 7” füzesiyle Apache helikopterini hedef aldıklarını açıkladı.

Gün içinde Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'da düşman istihbarat görevinde bulunan Skylark 2 keşif uçağını düşüren Kassam Tugayları, daha sonra buna ait görüntüleri paylaştı.

 

Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'da düşürdükleri düşman istihbarat görevinde bulunan Skylark-2 keşif İHA'sının görüntülerini paylaştı.

Kassam, geçtiğimiz günlerde aynı İHA'dan 2 tane daha düşürmüştü. pic.twitter.com/sL8hQHRt17

— İLKHA (@ilkeHaberAjansi) December 31, 2023

 

Kassam, mücahitlerinin Tuffah Mahallesi'nin doğusunda siyonist işgaline ait özel kuvvetleri patlayıcı ve füzelerle hedef aldığını, makineli tüfeklerle çatıştıklarını duyurdu.

El Tuffah ve El Derac bölgesindeki 5 siyonist aracı "Şawaz" bombaları ve "Yassin 105" roketleriyle hedef alan Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Huzaa kasabasının doğusunda işgal araçları ve askerlerden oluşan bir topluluğu da havan toplarıyla hedef aldı.

Kassam, yine gün içinde Gazze Şeridi'nin merkezindeki Bureyc mülteci kampında mücahitlerin, işgal araçları ve askerleriyle çatıştığı görüntülere yer verdi.

 

Gazze Şeridi'nin merkezindeki Bureyc kampında Kassam mücahitlerinin düşman araçları ve askerleriyle çarpıştığı anlar. pic.twitter.com/i9mD2DeTpo

— İLKHA (@ilkeHaberAjansi) December 31, 2023

 

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde, siyonist D9 buldozerini Yasin 105 roketiyle hedef alan Kassam mücahitleri, yine aynı bölgede çok sayıda işgal aracı ve askeri havan toplarıyla hedef aldı.

Ayrıca İzzeddin El Kassam Tugayları, direnişin envanterinde bulunan füzelerin; isimlerinin hangi komutan ve liderden geldiği, hangi yıllarda üretilip geliştirildiği ve menzili hakkında bilgilerin yer aldığı bir video paylaştı.

 

Kassam Tugayları, direnişin envanterinde bulunan füzelerin; isimlerinin hangi komutan ve liderden geldiği, hangi yıllarda üretilip geliştirildiği ve menzili hakkında bilgilerin yer aldığı bir video paylaştı. pic.twitter.com/tQmV6djCo0

— İLKHA (@ilkeHaberAjansi) December 31, 2023

 

İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri de Gazze şehrinin doğusundaki Şucaiye Mahallesi'nde bir grup işgal askerinin yakınında bulunduğu sırada mücahitlerin, tünellerden birinin girişini havaya uçurduğunu ve işgal saflarında ölü ve yaralıların olduğunu bildirdi.

Seriyyeler, ayrıca mücahitlerinden birinin Gazze Şehri'nin el-Tuffah Mahallesi'nde bir işgal askerini keskin nişancı tüfeğiyle vurduğunu, Gazze'nin güneybatısındaki Tel Al-Hawa bölgesindeki düşman askeri birlikleri de havan toplarıyla bombaladıklarını kaydetti.

 

Kudüs Seriyyeleri, mücahitlerin, Aksa Tufanı harekatı kapsamında Gazze'de düşman araçlarını ve askerlerini havan toplarıyla hedef aldığı görüntüleri paylaştı. pic.twitter.com/2QcfKezMRB

— İLKHA (@ilkeHaberAjansi) December 31, 2023

 

Seriyyeler, Zaytun Mahallesi'nin güneydoğusunda "Ebu Ureyban" topraklarındaki düşman yoğunlaşmalarını ve komuta kontrol karargahını füze bombardımanı ve ağır havan toplarıyla bombaladı.

Bu arada, şehit Ömer El Kasım'ın güçleri olan Ulusal Direniş Tugayları, El Meğazi kampının doğusunda ve Huzaa'nın güneydoğusunda işgal kuvvetleriyle şiddetli çatışmalara girdi ve savaşçıları, işgalci saflarda ölüm ve yaralanmalara neden oldu.

Mücahid Tugayları savaşçıları ise Gazze şehrinin batısında denizde bulunan işgal savaş botunu Sa'ir füzesiyle hedef aldığını duyurdu.

Mücahid Tugayları savaşçıları, ayrıca Gazze Şehri'ndeki plaj alanının kuzeybatısındaki siyonist düşman askerlerini ve araçlarını havan toplarıyla hedef aldı.

Aynı şekilde Mücahit Tugayları, savaşçılarının, Gazze Şehri'ndeki ilerleme bölgelerinde Zeytun Mahallesi'nin güneydoğusu ve Tel El-Hava'nın güneybatısındaki düşman askerlerini ve araçlarını havan topları ve kısa menzilli füzelerle hedef aldı.

Mücahid Tugayları, işgal kuvvetleriyle çeşitli bölgelerde yaşanan şiddetli çatışmaların ardından savaşçıları tarafından ele geçirilen siyonist askeri teçhizatın görüntülerini yayınladı.

Bu arada Mescid-i Aksa Şehitleri Tugayları savaşçıları, doğu Tuffe ekseninde işgal kuvvetleriyle makineli tüfek ve roketlerle şiddetli çatışmalara girdiklerini duyurdu. Tugaylar, Tuffe Mahallesi'ndeki Tekaddum ekseninde işgalci askerleri ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

Ayrıca El Nasır Selahaddin Tugayları, Bureyc kampının doğusundaki siyonist piyade kuvvetlerine iki RPG roketi ateşleyerek doğrudan kayıplara neden oldu.

Gazze Şeridi'nde kara savaşları devam ederken ve direniş işgalcilere can ve teçhizat açısından ağır kayıplar vermeyi sürdürüyor. İşgal ordusu, Pazar günü yaptığı açıklamada Gazze'de gerçekleşen kara savaşlarında iki siyonist askerin öldüğünü kabul etti.

Bugünkü iki yeni kayıpla birlikte işgal ordusunda ölenlerin sayısı geçen Ekim ayının 7'sinden bu yana 506'ya, kara saldırısı ve Gazze Şeridi'nde çatışmaların başladığı 27 Ekim'den bu yana ise 189'a yükseldi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55