,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 23 °C

Filistin Alimler Birliği Üyesi Elhatib: Dünya Kudüs Haftası sayesinde Kudüs davası daha canlı olacak

Filistin Alimler Birliği Üyesi Elhatib: Dünya Kudüs Haftası sayesinde Kudüs davası daha canlı olacak
Dünya Kudüs Haftası öncesinde konuşan Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Filistin Alimler Birliği Üyesi Huzeyfe Elhatib, Kudüs davasının önemine dikkati çekti.

 

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın olduğu Kudüs, yıllardır işgal ve esarete direnmeye çalışıyor. Bu minvalde farklı yer ve platformlar da Müslümanların seslerini duyurmaya başladı. Bunlardan biri de Dünya Kudüs Haftası.

Bu yıl 25 Şubat 4 Mart tarihleri arasında 2'ncisi düzenlenecek olan programa dünya çapından 140 farklı kurum, STK, Cemaat ve Alim Birlikleri katılacak.

Dünya çapında yapılacak ve bir hafta sürecek olan programlarda alimlerin hutbe ve vaazları, çeşitli etkinlikler, konferanslar, sosyal medyada hashtag çalışmaları ve daha birçok program düzenlenecek.

"Bizim için Kur'an-ı Kerim ne kadar kutsalsa Mescid-i Aksa da kutsaldır"

İLKHA muhabirine verdiği röportajda Müslümanların Kudüs'e Kur'an Kerim ve sünnet penceresinden bakması gerektiğini ifade eden ve Kudüs davasının önemine vurgu yapan Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Filistin Alimler Birliği Üyesi Huzeyfe Elhatib, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Allah Celle Celaluhu Kur'an-ı Kerim'de Mescid-i Aksa'dan bahsediyor. Yani Mescid-i Aksa ayet sayılıyor. Kur'an-ı Kerim ne kadar kutsalsa Mescid-i Aksa da o kadar kutsaldır bizim için. Aynı zamanda Resulullah aleyhisselam; İsra Miraç Gecesinde hadislerde de geçtiği üzere, Kudüs'ten bahsetti, bazı müjdeler verdi. Hemen hemen bütün Müslümanlar onları biliyor, farkındadır ama bazen Müslümanlar gaflete düşüyor unutuyorlar. Bizim görevimiz hatırlatmak gündemde tutmak. Ümmet bu tür şeylerle dimdik kalıyor ve daha güçlü oluyor. Kutsal yerler tutsak olduğu zaman bizlere geriye ne kalıyor? Mescid-i Aksa esaret altındaysa diğer Müslüman ülkeler fakirlik ve cehalet içinde iseler bizim yani Müslümanların neyi kalıyor? Bu yüzden biz Müslümanlar olarak ister Kudüs, Filistin veya Mescid-i Aksa'yı isterse diğer Müslümanlar olsun sahip çıkmamız ve takip etmemiz lazım. Müslüman kanı Allah katında ne kadar değerli hepimiz biliyoruz. Bunu en iyi şekilde kavramamız gerekiyor ve her zaman da gündemde, gündemimizde tutmamız gerekiyor."

Bu sene 2'ncisi düzenlenen programa dünya genelinden 140'tan fazla kurum ve kuruluşun katılacağını söyleyen Elhatib, "Dünya Kudüs haftası Recep ayının son haftasıdır. Takriben 2 yıldır bu program düzenleniyor. Elhamdülillah dünya çapında hemen hemen 100 ülkeden fazla katılım sağlandı. Bu sene ise Elhamdülillah 140'tan fazla kurum Alimler Birliği, STK, Cemaat ve partiler farklı ülkelerden bu etkinliğe katılıyorlar. Alimlerimiz konuyla ilgili hutbeler veriyor ve programlar düzenliyor, yarışma düzenliyor ve farklı etkinlikler yapıyorlar. Türkiye'de Elhamdülillah Diyanet diğer STK ve kurumlar destekliyor. Bu da ister Filistin'deki Müslümanlar için olsun isterse Türkiye'deki Müslümanlar için olsun çok iyi bir şey." dedi.

"Dünya Kudüs Haftasına çok önem veriyoruz"

Filistin Alimler Birliği Üyesi Elhatib: Dünya Kudüs Haftası sayesinde Kudüs davası daha canlı olacak

Huzeyfe Elhatib

Düzenlenecek olan programın yararlarının çok fazla olduğunu ve bu yüzden çok önem verildiğini belirten Elhatib, "Bilindiği üzere Filistin'deki Müslümanlar Türkiye'den çok şey bekliyorlar. Tabi dünyadan da bekleniyor ama Türkiye'nin farklı bir yeri var. Oradaki Müslümanlar hep söylüyorlar, "Takip ediyoruz sizleri, Allah için, Müslümanlar için, Filistin için, Kudüs için, Mescid-i Aksa için yaptığınız her faaliyeti takip ediyoruz. Siz bizi motive ediyor ve güçlendiriyorsunuz, manevi de olsa bu bizim için çok güzel bir destek." Elhamdülillah Filistin Alimler Birliği olarak diğer alimlerle beraber bu çalışmayı başlattık. Dünya Kudüs Haftasına çok önem veriyoruz. Elhamdülillah şu ana kadar katılan STK'lar, kurumlar, Alim birlikleri çok güzel çalışmalar ve hazırlık yapıyorlar. En kısa zamanda inşallah 25 Şubat Cuma günü ile başlayacak sonra bir hafta boyunca etkinlikler devam edecek. Sadece İstanbul ve Türkiye'de değil tüm Müslüman ülkelerinde hatta sadece Müslüman ülkelerinde de değil Batı'da bazı ülkelerde bulunan alimler, STK'lar, kurumlar bu faaliyetleri düzenliyorlar. Faaliyetlerin faydası yani eğer anlatmak istiyorsak biraz uzun sürebilir. En önemli hususlardan biri bu davayı canlı tutmak gerektiğidir çünkü canlı olmadığı zaman düşmanlar, işgalci Siyonistler daha fazla işkence, istila, saldırma, esir alma gibi fiillerde bulunuyorlar ama böyle bir tepki dünyadan, tüm Müslüman ülkelerinden geldiği zaman biraz temkinli oluyorlar daha fazla tereddüt ediyorlar. Çok büyük bir etkisi olduğu kesin. İnşallah bu hafta sayesinde Müslümanlar daha canlı olacak. Bu işgal Allah'ın izni ve yardımıyla en kısa zamanda bitecek." ifadelerini kullandı.

"Allah'a şükür ki gençler artık harekete geçtiler"

Bu davanın gelecek nesillere kalacağını ve gençlerin bu yönde artık kendi kendilerine adım atmaya başladığını belirten Elhatib, gençlerin bilinçlendirilmesi ve desteklenmesi gerekitğini söyledi. Elhatib, şunları da söyledi:

"Gençlere gelince kesinlikle farklı yöntemler kullanmak lazım çünkü dünya değişiyor, çok hızlı değişiyor. Gençlere ulaşmak bizler için biraz ağır bir görev ama Allah'a şükür ki gençler artık harekete geçtiler. Ramazan ayında ve Ramazan'dan sonra ki olaylarda sizler de gördünüz. Özellikle Filistin'deki gençler harekete geçtiler. Bunu gören dünyadaki gençler bu sefer çok daha fazla aktif bir şekilde takip ettiler, katıldılar ve desteklediler. Sokaklara dahi çıktılar, sosyal medyada çok aktiftiler. Sosyal medyada bizi geçtiler yani. Elhamdülillah bu da Allah'ın bir lütfudur. Alim birlikleri olarak önderler olarak STK'lar ve kurumlar olarak bize çok büyük bir görev düşüyor. Bizim bu gençleri bilinçlendirmemiz lazım, gençlerle ilgilenmek, kitap okutmak lazım, video ve benzeriyle sosyal medyada desteklemek lazım. Sonra sancağı onlara vermemiz lazım. İnşallah onu yaptığımız zaman zafer yakın olacak. Zaten Allah'ın vaadi ve sözüdür ama biz görevimizi yaptığımız zaman inşallah daha da yakın olacak." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55